Televizyon
20 Mar 2018 16:39 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:06

Bu rakipler fena can yakar! Mehmed Bir Cihan Fatihi için yanlış gün mü seçildi? (Medyaradar/Özel)

İlk bölümü ile bu akşam ekrana gelecek ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisini oldukça zorlu günler bekliyor.

Kenan İmirzalıoğlu’nun, Osmanlı tarihinin en önemli padişahlarından Fatih Sultan Mehmed’e hayat vereceği ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisi bu akşam izleyici ile buluşuyor.
 
Merakla beklenen ilk bölüm saat 20.00’de Kanal D ekranlarında olacak.
 
Türk televizyon tarihinin en iddialı yapımlarından biri olan dizinin çekimlerine yaklaşık 6 ay önce başlanmıştı.
 
BÖLÜM BAŞI 2.2 MİLYON TL
 
Medyaradar’ın ulaştığı kulis bilgilerine göre; Kanal D, O3 Medya’nın yapımcılığını üstlendiği dizi için dekor,kostüm, mekan, at ve araç masrafları nedeniyle daha dizi başlamadan 30 milyon TL’lik bir ödeme yaptı.
 
Ayrıca O3 Medya ile bölüm başı 2.2 milyon liralık bir anlaşma imzalandı ve 23 bölüm garanti altına alındı.
 
O3 Medya’nın 23 bölüm ısrarının ardında yatan en önemli nedenin ise yurtdışı satışlarını garantiye almak olduğu öğrenildi.
 
KRİTİK YAYIN GÜNÜ
 
Dizinin görücüye çıkmasına saatler kala başlayan en önemli tartışmalardan biri ise yayın günü olarak Salı’nın seçilmesi oldu.
 
“Kadın”, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ve “Ufak Tefek Cinayetler” gibi 8-10 bandında reyting alan yapımlarla aynı gün ekrana gelecek “Mehmed Bir Cihan Fatihi”nin daha ilk günden kıyasıya bir reyting savaşına girmesi bekleniyor.
 
BU FİKSTÜR CAN YAKAR
 
Tüm bunlara ek olarak, 3 Nisan ve 10 Nisan Salı günü Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları, 17 Nisan Salı günü ise Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe-Beşiktaş ve Galatasaray-Akhisar Belediyespor maçları var.
 
24 Nisan Salı Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçı, 1 Mayıs Salı ise hem bu maçın rövanşı hem de resmi tatil olacak. Hafta sonu ile birleşecek bu tatil yüzünden ise reytinglerde önemli bir azalma meydana gelecek.
 
Son olarak Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin yayınlanacağı 26 Mayıs Salı günü ise Şampiyonlar Ligi final maçı ekranlara gelecek.

MEDYARADAR/ÖZEL