CineRadar
10 Nis 2015 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Bu kitabı okuyan aşkı buluyor!

Nisan geldi ama bahar gelemedi! Bahar gelene kadar salonları doldurmaya ve film izleme keyfini yaşamaya devam ediyoruz.

Bu ayın 2. haftasında da sinemalara film yağmaya devam ediyor. Sinemaseverler pek çok film arasından kendi istediklerine gitme şansına sahipler.

Haftanın gösterime giren tüm filmlerini tanıtmaya devam ediyoruz, okuyun ve sinemaya ne izlemek istediğinizi bilerek gidin!

Aşk Olsun

Neslihan Yıldız Alak ile Murat Serezli’nin yönettiği ve İlker Aksum, Sedef Avcı, Kenan Ece ile Selen Seyven’in oynadığı Aşk Olsun, 10 Nisan 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Film Bahçesi tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ozan, kadınlara aşk doktorluğu yapmaktadır. Yeni müşterisi Ceyda, ayrıldığı sevgilisi Caner’e geri dönmek için Ozan’dan yardım ister. Fakat Caner bu arada eski aşkını unutmak için yeni bir ilişkiye başlamıştır. Ozan hiç hesaplamadığı bir anda Pınar ile karşılaşır ve aşık olur Bu arada eski sevgililerin yeniden biraraya gelmesi için bir oyun planlanır. Arap saçına dönen ilişkilerde mutlu son olacak mıdır?

Sonsuz Bir Aşk

Ozan Uzunoğlu’nun yönettiği ve İsmail Hacıoğlu, Ferhat Gündoğdu, Özlem Tekin ile Ayfer Dönmez’in oynadığı Sonsuz Bir Aşk, 10 Nisan 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Dama Medya tarafından vizyona çıkarılıyor.



Filmde, bir yudumluk hayatı doya doya yaşamaya çalışan kanser hastası Volkan ve Serhan’a yol arkadaşlığı yapıyoruz. Bu kez onlara Özlem Tekin de eşlik ediyor. Kendilerini acımasız zamanın gerisinde ve uçurumun kenarında bulan iki dost, yarının olmadığını biliyorlar ama “Her şeye rağmen yaşamak güzel” deyip bir kez daha düşüyorlar yollara. İstanbul’dan Denizli’ye, Denizli’den Pamukkale’ye insanın içini ısıtan bir serüven var önlerinde.

Kaçış 1950

İbrahim Biçer’in yönettiği ve Atilla Saral, Zeynep Gülmez, İlker Gürsoy, Aydın Pusa, Burak Kaya, Efe Kopuz, Onur Bayraktar, Hüseyin Elmalıpınar, Mehmet Vanlıoğlu, Ender Turan, Ali Özkan Dinkçi, Şeyma Erdoğan, Gizem Güpür, Zülkef Yeşilbahçe, Hüseyin Özay, Mustafa Akkeçi, Nail Akkeçi, Berkant Yaman, Gülümser Çeri, Emrah Doğan, Faruk Anbarcıoğlu ile Mesut Eray’ın oynadığı Kaçış, 10 Nisan 2015′de Özen Film dağıtımıyla Taş Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



1950-1970 yılları arasında Bulgaristan’dan Türkiye’ye kaçan 3 Türk gencinin kaçış hikâyesi. Film, Zülkef Yeşilbahçe’nin Ata Topraklarından Ana Vatana Anılar isimli kitabından uyarlandı.

Piramitin Laneti

Gregory Levasseur’un yönettiği ve Ashley Hinshaw, James Buckley, Denis O’Hare ve Daniel Amerman’ın oynadığı Piramitin Laneti (The Pyramid), 10 Nisan 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir grup Amerikalı arkeolog çölde kayıp bir piramit keşfeder ancak bu onlara çok pahalıya patlamak üzeredir. Gömülü sırları açığa çıkardıkça sadece kilitli kalmadıklarını, aynı zamanda av olduklarını fark ederler. Araştırma için kararlı olduklarından Piramidin içine doğru yol alırlar. Bulacakları şeyler onları kırılma noktasında tehlikeli bir sınava tabi tutacaktır.

Ölüm Kampı

Jonas Govaerts’in yönettiği ve Stef Aerts, Evelien Bosmans, Titus De Voogdt ile Gill Eeckelaert’in oynadığı Ölüm Kampı (Cub), 10 Nisan 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir izci ekibi, hafta sonu etkinliği olarak ormanlık bir alanda kamp kurmaya gider. İzci ekibinin başındaki liderler, ortaokula giden çocukların kamplarını daha heyecanlı hale getirmek adına, ormanda yaşayan vahşi bir yaratığın varlığından bahsederler. Bu hikâyeden pek etkilenmeyen çocuklar kampın tadını çıkarıp türlü maceralara atılırken, Sam, geceleri “Kai” adlı bir yaratığın kamp yapan insanlara saldırdığı hikâyesine kendini fazlasıyla inandırır.

Daire

Erik Van Looy’un yönettiği ve Karl Urban, James Marsden, Wentworth Miller ile Eric Stonestreet’in oynadığı Daire (The Loft), 10 Nisan 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



5 evli adam, tek gecelik ilişkiler ve randevuları için bir daire tutar ve bu dairenin anahtarlarını aralarında paylaşır. Bir sabah Vincent kapının kilidini açar ve yatakta güzel, sarışın bir kadının ölmüş bedenini bulur. Hemen, en iyi arkadaşları olan Chris, Marty, Luke ve Filip’i arar ve parçaları birleştirerek bu gizemli cinayeti çözmeye çalışırlar. Polis baş şüpheliyi açıkladıktan sonra karakterlerin içlerindeki karanlık sırlar açığa çıkmaya başlar.

Altınlı Kadın

Simon Curtis’in yönettiği ve Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl ile Katie Holmes’in oynadığı Altınlı Kadın (Woman in Gold), 10 Nisan 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İkinci Dünya Savaşı sırasında Viyana’dan kaçmasının üzerinden 60 yıl geçen ve yaşlı bir Yahudi kadın olan Maria Altmann, Nazilerin eline geçen aile yadigarı portrelerinin kendisine iade edilmesi için savaşmaya başlar. Aralarında Gustav Klimt’in meşhur resmi Adele Bloch – Bauer I Portresi’nin de olduğu bu resimler Avusturya’nın ulusal değerleri arasında yer almaktadır. Maria, eserlerin iadesi için avukat Randy Schoenberg’den yardım ister.

Rosewater

Jon Stewart’ın yönettiği ve Gael Garcia Bernal, Haluk Bilginer, Dimitri Leonidas ile Shohreh Aghdashloo’in oynadığı Rosewater, 10 Nisan 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Londra’da yaşayan muhabir Maziar Bahari, İran’da gerçekleşecek başkanlık seçimleri için en fazla bir hafta sürecek bir görev nedeniyle İran’a gider. Ancak İran’a ayak bastığında işler beklediği gibi gitmez. Mazhar Bahari, kendini ülkenin en ürkütücü hapishanesinde, uzun saatler süren sorgu seanslarında bulacak, üç aydan fazla süren bu işkence süresince kaderi, sadece kokusundan tanıdığı bir adamın, Rosewater’ın ellerinde olacaktır.

Hayvan Düşü

Jonas Alexander Arnby’nin yönettiği ve Lars Mikkelsen, Sonia Suhl, Sonja Richter ile Jakob Oftebro’in oynadığı Hayvan Düşü (When Animals Dream), 10 Nisan 2015’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Marie, Danimarka’da küçük bir balıkçı kasabasında yatalak annesi ve onlara bakan babasıyla yaşamaktadır. Büyüdükçe kasabanın cinsiyetçi ahlakına daha fazla maruz kalır. Derken bu çekici ve sağlıklı kızın büyüme sancıları ürkütücü bir fiziksel şekil almaya başlar. Bu sahneler, şimdiye kadar çekilmiş en etkileyici, endamlı kurt adam / kadın dönüşümü olsa gerek. Ve Marie kurt kimliğini kucaklar.

Son Savaş: Aşk

Roland Joffe’nin yönettiği ve Josh Hartnett, Alice Englert, Tamsin Egerton ile Bipasha Basu’nun oynadığı Son Savaş: Aşk (The Lovers), 10 Nisan 2015’de MC Film dağıtımıyla MC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.