Gündem
01 Ağu 2015 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:46

Bu kez kara haber Kars'tan: Üsteğmen şehit oldu!

Erzurum- Kars karayolunda yola döşenen mayının patlaması sonucu bir üsteğmen şehit oldu.

Dün akşam saatlerinde PKK'lılar, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı. Kağızman Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars'tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti.

PKK'lıların kaçarken anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan bir üsteğmenin, mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit olduğu bildirildi.

Dün akşam aracının yakılmasının ardından Iğdır'dan olay yerine giden İsa Abuşka, yakılan araçlarını uzaktan incelerken yol kenarında mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında patlama yaşandığını söyledi. Abuşka, patlmada bir üsteğmenin şehit olduğunu ve iki kişinin de yaralandığını dile getirerek, "Aracıma bakmaya gitmiştim. Bu sırada yol kenarında ellerinde sinyal kesici olduğu halda mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Bir üsteğmen gözümün önünde havaya uçtu. İki kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı yerde toprağa gömülü kablo gördüm. Olay yerinden kaçtık. Askerler bölgeye ambulans ve helikopter istedi. Çok korkuyoruz. Ortalık çok karışık" dedi.