CineRadar
03 Şub 2017 11:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:27

Bu kaseti izleyen herkes ölecek!

Bu hafta vizyonda eleştirmenlerden tam not alan filmler var. Manchester by the Sea, Toni Erdmann ve Lion sıradışı filmlerden hoşlanan sinemaseverlerin ilgisini çekecek.

Gişe filmlerini takip edenlere ise ürkünç Halka serisinin son filmini ve Ben Affleck'in elinden çıkan Gecenin Kanunu'nu tavsiye edebiliriz. Yarıyıl tatilinin son haftasında çocuklar için de iki film seçeneği var. Fırıldak Ailesi ve Tüylü Kaçak...

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

HALKA 3

F. Javier Gutierrez'in yönetmenliğini üstlendiği Halka 3, modern korku klasiklerinden Halka efsanesini devam ettiriyor.



Genç bir kadın, izleyen kişiyi izlendikten 7 gün sonra öldüreceğini söyleyen gizemli bir videokasetin etrafındaki karanlık alt kültürü araştıran erkek arkadaşı için endişelenir. Erkek arkadaşını kurtarmak için kendini feda eder ve bunu yaparak korkunç bir şeyi keşfeder: "Filmin içinde daha önce hiç kimsenin görmediği bir film vardır"

YAŞAMIN KIYISINDA

Kenneth Lonergan'ın yazıp yönettiği, başrollerinde Casey Affleck ve Michelle Williams'ın yer aldığı Manchester by the Sea, ölüm ve geçmişin iç içe geçtiği bir dram öyküsü anlatıyor.



Yalnız ve asabi biri olan Lee (Casey Affleck), bir gün abisinin öldüğü haberini alır. Bu haber üzerine doğup büyüdüğü kasabaya dönen Lee, abisinin tüm varlığını kendisine bıraktığını öğrenir, buna yeğeninin velayeti de dâhildir. Böyle bir sorumluluğun altına girmek istemeyen Lee'nin hayatı eski karısının da denkleme dâhil olmasıyla işin içinden çıkılmaz bir hâl alacaktır.

GECENİN KANUNU

Oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik kariyeriyle de sükse yapan Ben Affleck'in senaryosuna imza atıp yönetmen koltuğunda oturduğu Gecenin Kanunu, aykırı bir gangster olan Joe Coughlin'in hikâyesini anlatıyor.



Babacan nasihatler almak Joe Coughlin'in doğasına aykırıdır. Birinci Dünya Savaşı gazisi, Boston Emniyet Müdür Yardımcısı'nın oğlu olmasına rağmen yerleşik düzene karşı bir kanun kaçağı olduğunu ilan etmiştir. Joe tamamen kötü biri değildir; aslında, seçtiği yaşam tarzı için yeterince kötü bile değildir. Altlarında çalışmayı reddettiği gangsterlerin aksine, bir adalet anlayışına sahip, açık yürekli bir insandır. Bunların her ikisi de onun aleyhine işlemiş, onu tekrar tekrar korunmasız kılmıştır —hem işte hem aşkta.

TONI ERDMANN

Maren Ade'nin yazıp yönettiği ve Cannes Film Festivali tarihinin en iyi eleştiri alan filmlerinden biri olan Toni Erdmann, hayatı tiye almaya kendini adamış, uçarı bir babanın beyaz yaka kızıyla buzları eritme çabasını anlatıyor.



Toni Erdmann, aslında hiçbiri Toni Erdmann olmayan iki karakterin hikâyesi… Winfred emekliliğinin ortasına gelmiş, Almanya'da yapayalnız yaşayan bir piyano öğretmenidir. Diğer bir özelliği de sürekli farklı tiplemeleri taklit eden iflah olmaz bir şakacı olmasıdır. Dişlek "Toni Erdmann" ise oynamayı en sevdiği karakterdir. Çok sevdiği yaşlı köpeği de ölünce hayatını yeniden yoluna koymak onun için çok daha zor hale gelir. Böylece hayattaki tek çocuğu olan kızı Ines'e sürpriz bir hafta sonu ziyareti yapmaya karar verir.

LION

Saroo Brierley ve Larry Buttrose'un kitabından sinemaya uyarlanan Lion, beş yaşında kaybolduktan sonra evlatlık verilen, yıllar sonra ise gerçek ailesini bulmak için arayışa geçen Saroo Vrierley'nin gerçek hikâyesini ele alıyor.



Gerçek ve sıradışı bir hikayeden uyarlanan Lion; beş yaşındaki Hintli bir çocuğun tren garında abisini beklerken uyuyakalması ve ardından Calcutta'ya kadar seyahat etmesini konu alıyor. Bu inanılmaz öykü; kendi vatanından, ailesinden yüzlerce kilometre uzakta yaşama tutunması ve Avustralyalı bir çiftin onu evlat edinmesinin ardından yetişkin bir yaşa geldiğinde ailesini arama serüvenini konu alıyor.

ALTIN

Matthew McConaughey'nin başrolünde yer aldığı Gold, Endonezya ormanlarında altın arayışına giren bir grup girişimciyi odağına alıyor.



Gerçek olaylardan esinlenilen ALTIN, bir adamın Amerikan rüyasının destansı hikayesi ve hayallerinin parçalanmasını önlemek için herşeyi yaptığını anlatıyor. Oscar ödüllü oyuncu Matthew McConaughey, babası gibi dağlara çıkıp servetini topraktan arayan madencilik işinde tecrübeli Kenny Wells'i canlandırıyor. Ancak madencilik işi büyük zenginler yarattığı gibi büyük hayal kırıklıkları da yaratabiliyor fakat bu yoldan Kenny'i sadece ölüm ayırabilir.

FIRILDAK AİLESİ

Grafi2000'nin kurucusu Varol Yaşaroğlu'nun oluşturduğu televizyon dizisinden sinemaya uyarlanan Fırıldak Ailesi, Orta Dünya temalı macerasıyla seyirciyle buluşacak.



Bir tarafta halay çeken, okeye dördüncü arayan Fırıldak Ailesi, diğer tarafta ise büyülü ormanlar, tılsımlar ve ejderhalar. Bir gece köydeki tüm kadınların kaçırılmasıyla başlayan macera, Sabri Fırıldak ve arkadaşlarını çok korkunç yaratıklarla dolu büyülü ormana sürükleyecektir. Kadınlarını geri almak için ise, kahramanlarımızın kötülerin başı olan Tarumar ile büyük bir savaşa girmeleri kaçınılmaz olacaktır.

TÜYLÜ KAÇAK

Animasyon film Tüylü Kaçak, tatile giden ailenin geçici bir süre barınağa bıraktığı köpek Ozzy'nin macerasını anlatıyor.



Ozzy, çok sevimli bir ev köpeğidir. Aile Japonya tatiline çıkınca Ozzy'i lüks bir köpek barınağına bırakır. Ancak barınak hiç de göründüğü gibi bir yer değildir, sahipleri yokken hayvanları acımasızca satan bir çeteye aittir. Ozzy kendi başının çaresine bakmak sorundadır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Boxofficeturkiye.com sitesinden alınmıştır.