CineRadar
24 Nis 2015 00:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Bu kadını sakın kızdırmayın!

Nisan ayının son vizyon haftasında sinemalara rekor sayıda yeni film geliyor. Bu hafta tam 11 film var!

Sinemaseverlerle salonları doldurmaya ve film izleme keyfini yaşamaya devam ediyoruz.
Bu ay sinemalara film yağmaya devam ediyor. Sinemaseverler pek çok film arasından kendi istediklerine gitme şansına sahipler.

Haftanın gösterime giren tüm filmlerini tanıtmaya devam ediyoruz, okuyun ve sinemaya ne izlemek istediğinizi bilerek gidin!

Everly

Joe Lynch’in yönettiği ve Salma Hayek, Hiroyuki Watanabe, Laura Cepeda, ile Togo Igawa’nın oynadığı İntikam Kapanı (Everly), 24 Nisan 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Everly tam da evden çıkıp gidecekken ihanete uğradığını düşünen eski sevgilisinin tuzağına düşer. Kapının ardında beliren kiralık katiller, mafya lideri olan sevgilisinin talimatıyla onu kapana kıstırmıştır. Daha önce hiç silah kullanmamış olan kadın kolay pes etmeyecek, kendisini savunmak için büyük bir savaş başlatacaktır. Amacı, küçük kızı ve annesini olaya bulaştırmadan kaçmak olan Everly artık onların hayatından da sorumludur.

Öğrenci İşleri

Talip Karamahmutoğlu’nun yönettiği ve Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Yeliz Şar ile Deniz Celiloğlu’nun oynadığı Öğrenci İşleri, 24 Nisan 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Güzel İşler Sanat Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Baba yadigarı hazırlık dershanesini zorlukla işleten Kısmet, müteahhit kardeşi İsmet’in dershane arsasını kendisine satması ısrarlarına hep karşı koymuştur. Ta ki fakir öğrencisinin komaya giren kardeşine yardım sözü verip İsmet’in iddiaya girme teklifini kabulüne kadar. İsmet kazanırsa arsayı satın alacak, Kısmet kazanırsa dershane borçları ödenip fakir öğrencisinin kardeşinin ameliyat masraflarının tamamı karşılanacaktır.

Limonata

Ali Atay’ın yönettiği ve Ertan Saban, Serkan Keskin, Funda Eryiğit ile Luran Ahmeti’nin oynadığı Limonata, 24 Nisan 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla MNS Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Suat, Makedonya’da yaşayan eski bir tır şoförüdür, hasta yatağında ölmeyi beklemektedir. Ölmeden önce oğlu Sakip’ten son bir isteği vardır, yıllar önce İstanbul’da imam nikahıyla evlendiği bir hanımdan olan oğlunu bulup, yanına getirmesidir. Bebekken terk ettiği oğlunu son bir kez görüp, helallik alarak ruhunu teslim etmek istemektedir. Sakip, Makedonya’dan İstanbul’a doğru babasının emektar arabasıyla yola çıkar.

Kara Deniz

Kevin MacDonald’ın yönettiği ve Jude Law, Ben Mendelshon, Scott McNairy ile Tobias Menzies’in oynadığı Kara Deniz (Black Sea), 24 Nisan 2015’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



30 yıllık denizcilik kariyeri eşi Chrissy’i ve çocuklarını kaybetmesine mal olan Robinson, 11 yıldır çalıştığı gemi hurdası bulup satan şirketten sebepsiz yere kovulduğunda eski donanmacı Robinson, kendini ıskartaya çıkartılmış ve gereksiz hisseder. Ancak II. Dünya Savaşı sırasında içi yığma altı dolu bir Alman U-Bot’unun Gürcü karasularında denizin altında yattığını öğrendiğinde kendini yeniden ispatlamanın bir yolunu bulur.

Citizenfour

Laura Poitras’ın yönettiği ve Edward Snowden, Glenn Greenwald, William Binney ile Jacob Appelbaum’un oynadığı Citizenfour, 24 Nisan 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Belgeselci ve gazeteci Laura Poitras ve gazeteci Glenn Greenwald, Citizenfour takma adını kullanan Edward Snowden’la Hong Kong’da buluşuyor. Üst düzey CIA analizcisi Snowden, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın özel hayatın gizliliğini hukuk dışı yollarla ihlal ettiğini kanıtlayan gizli belgeleri kameralar önünde gazetecilere teslim ediyor. Poitras ve Greenwald, Snowden’ın hayatını sonsuza dek değiştirecek bu eylemini gözlemliyor.

Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız

Ana Lily Amirpour’un yönettiği ve Sheila Vand, Arash Marandi, Marshall Manesh ile Mozhan Marno’nun oynadığı Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız (A Girl Walks Home Alone at Night), 24 Nisan 2015’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İran’ın Bad City adlı şehrinde tuhaf şeyler yaşanmaktadır. Bu hayalet kasabada birçok sefil ruh kol gezmektedir. Bir kadın vampir, kasabanın azılı suçlularının peşine düşer. Arash,arabasını bir torbacıya kaptırmıştır. Arabasını geri almaya gittiğinde adamın öldürüldüğünü görür. Adam, “Kız” adında, şehri lanetli insanlardan arındırmayı amaçlayan bir vampir tarafından öldürülmüştür.

Cake

Daniel Barnz’ın yönettiği ve Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Felicity Huffman ile William H. Macy’nin oynadığı Cake, 24 Nisan 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Claire Bennett acı içindedir. Fiziksel acısı vücudundaki yara izlerinden açıkça bellidir. Claire duygusal acısını da saklamakta iyi değildir. Hakaret derecesinde açık sözlü davranan genç kadının öfkesi hemen hemen her etkileşiminde su yüzüne çıkar. Kocasını ve arkadaşlarını kendinden uzaklaştırmıştır, kronik ağrı destek grubu bile onu gruptan atmıştır. Claire Bennet’in çevresinde kahyası ve bakıcısı Silvana dışında hiç kimse kalmamıştır.

Annie

Will Gluck’un yönettiği ve Quvenzhane Wallis, Cameron Diaz, Jamie Foxx ile Rose Byrne’ın oynadığı Annie, 24 Nisan 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Annie, ebeveynleri tarafından, bir gün onun için geri gelecekleri sözüyle terk edilmiştir ve o zamandan beri de kötü üvey annesi Miss Hannigan ile sorunlu bir hayat sürdürmek zorunda kalmıştır. Ancak, Annie için her şey değişmek üzeredir. New York Belediye Başkanı adayı olan Will Stacks, son derece başarılı Başkan Yardımcısı Grace ve kampanya danışmanı Guy’ın ilginç önerisi ile, adaylık kampanyası çalışmalarına küçük Annie’yi de dahil eder.

Kendinol

Serkan Özarslan’ın yönettiği ve İmer Özgün, Çağrı Şensoy, Olgu Baran Kubilay ile Volkan Cal’ın oynadığı Kendinol, 24 Nisan 2015’de MC Film dağıtımıyla Don Kişot Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, kendimizi uzak gördüğümüz, aslında içinde olduğumuz bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor. Ünlü oyuncu Zeynep, kamp yapmak için izinsiz girdiği bir özel mülkte iki adam tarafından yakalanıp bir depoya hapsedilir. Kendisini kapattıkları yerden kurtulmak için büyük mücadele veren Zeynep’in neden o kamp alanına geldiği hikâye ilerledikçe anlaşılır. Zeynep kurtulduğunda her şeyin nasıl bir oyunun parçası olduğu anlaşılır.

Maymun Prens

Jamel Debbouze’nin yönettiği ve Patrice Thibaud, Christian Hecq, Dioucounda Koma ile Adrien Antoine’in seslendirdiği animasyon film Maymun Prens (Pourquoi J’ai Pas Mange Mon Pere), 23 Nisan 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Doğduğunda çok çelimsiz bulunan kralın küçük oğlu, maymun abisi tarafından kabilesinden atılır. Arkadaşı Ian’ın yanında yaşar ve inanılmaz becerisiyle ateşi, avlanmayı, modern yaşamı, aşkı ve hatta umudu keşfeder. Cömerttir, her şeyi paylaşmak ister. Kurulu düzeni kökten değiştirir ve halkını başarı ve mizahla kimsenin babasını yemediği gerçek insanlığa taşır.

Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili 2

John Madden’in yönettiği ve Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy ile Celia Imrie’nin oynadığı Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili 2 (The Second Best Exotic Marigold Hotel), 24 Nisan 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili 2 filmi hayatlarının ikinci baharını yaşayan kişilerin, yaşamlarını ve ilişkilerini saygı ve sevgilerini sürdürerek nasıl devam ettirdiklerini anlatıyor. Bu nadir, neşeli, saygı ve sevgiyle dolu film hayatın onu bırakmadığınız sürece, 60 ya da 70 yaşlarında bile sizi şaşırtmayı bırakmadığını anlatıyor.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.