CineRadar
27 Oca 2017 00:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:25

Bu işte bir “Vezir Parmağı” var!

Bu hafta gösterime giren 5 film var ama iddialı bir gişe filmi olan Vezir Parmağı ve Vin Diesel’in karizmasına güvenen aksiyon bombası, Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü seyirciyi salona çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Ama bana sorarsanız haftanın en görülmesi gereken filmi İranlı sinemacı Asghar Farhadi’nin festivallerden sonra vizyona giren müthiş filmi Satıcı… Farhadi bir aile trajedisinden yola çıkarak sansüre takılmayan, sansürü aşan bir toplum eleştirisi getirmeyi başarıyor. Bu da onu birden fazla kez seyredilmesi gereken farklı bir film yapıyor.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Vezir Parmağı

Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği ve Ali Sürmeli, Yasemin Yalçın, Peker Açıkalın ile Gülben Ergen’in oynadığı Vezir Parmağı, Boyut Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



3 kıtaya yayılmış, farklı coğrafya ve kültürlerden insanları tebaası olarak bünyesinde barındıran Osmanlı İmparatorluğu uzun yıllardır bitmeyen büyük savaşlardan yeni bir tanesine daha girmek üzeredir. Ülkenin dört bir yanından eli silah tutan erkekler asker olarak orduya alınmaya başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğun 5 bölgesinden yola çıkan, farklı kültürlere ait hamallar savaşa giden bu ordunun neferleri olacaklardır.

Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü

D. J. Caruso’nun yönettiği ve Vin Diesel, Nina Dobrev, Samuel L. Jackson ile Ice Cube’un oynadığı Yeni Nesil Ajan: Xander Cage’in Dönüşü (xXx: The Return of Xander Cage), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, Xander Cage’in sürgünden dönüşünü, ölümcül alfa savaşçı Xiang ve ekibiyle Pandora’nın Kutusu olarak bilinen tehlikeli bir silahı ele geçirme yarışındaki çarpışmalarını konu alıyor. Yepyeni bir ekip oluşturan Xander, kendisini ölümcül bir komplo ağının içine düşmüş bulur. Üstelik bu komplo dünya hükümetlerinin en üst düzey bir tuzağı olarak karşısına çıkar.

İçeride

Farren Blackburn’un yönettiği ve Naomi Watts, Jacob Tremblay, Oliver Platt ile Charlie Heaton’un oynadığı İçeride (Shut In), Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Senarist Christina Hodson, İçeride filmini yazmak için ilhamın, New York’da harap durumda bir stüdyo apartman dairesinde yalnız yaşarken geldiğini söylüyor. Gece yarısı duyduğu kaynağı bilinmeyen seslerin gölgesinde yazdığı ilk senaryoyu bitirmesi altı haftasını alıyor. Sonucunda ise, karışık duygular ve rahatlatıcı ancak dolambaçlı bir sona sahip şiddetli bir psikolojik gerilim oluyor.

Satıcı

Asghar Farhadi’nin yönettiği ve Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi ile Mina Sadati’nin oynadığı Satıcı (Forushande – The Salesman), Zeyno Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Tahran’da yaşayan genç çift Emad ve Rana, oturdukları apartman dairesi hasar görünce yeni bir daireye taşınmak zorunda kalır. Dairenin önceki kiracısıyla ilişkili bir olay, çiftin hayatını bir anda değiştirir. Kendine has özellikleriyle, sıradan bir çift olan ve tiyatroyla uğraşan Emad ve Rana bir anda kendilerini, kişiliklerinin umulmadık yönlerini ortaya çıkaran bir durumun içinde bulurlar.

Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü

Viktor Andrenko ile Manuk Depoyan’ın yönettiği ve Fatih Özkul, Ali Hekimoğlu, Işıl Kılıç ile Mazlum Kiper’in seslendirdiği Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü (The Dragon Spell), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Maceraperest bir çocuk olan Nicky, kahraman bir ejderha avcısı olmanın hayalini kurmaktadır. Ancak ülkelerine musallat olan son ejderha yıllar önce avlanmıştır. Küçük Nicky, bir gün yarasa arkadaşı Eddie ile birlikte yanlışlıkla sihirli bir dünyaya geçer ve geri dönemez. Artık Nicky ve Eddie için cesaretlerini kanıtlayarak evlerine dönmenin zamanıdır. Hem de umduklarından daha fazla macera ve eğlenceyle beraber.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.