CineRadar
17 Nis 2014 22:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Bu imamı 18 yaşından küçükler izleyemez!

Onur Ünlü'nün 18 yaşından küçüklere gösterimi yasaklanan filmi İtirazım Var ve haftanın diğer filmleri Cineradar köşemizde... Okumadan sinemaya gitmeyin!

İtirazım Var: Bayılırım Belaya

Onur Ünlü’nün yönettiği ve Serkan Keskin, Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan, Osman Sonant, Serdar Orçin, Umut Kurt ile Özgür Çevik’in oynadığı İtirazım Var: Bayılırım Belaya, 18 Nisan 2014′de M3 Film dağıtımıyla U10 Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Selman Bulut’un imamı olduğu camide bir cinayet işlenir. İmam Selman Bulut, polisin pek de ilgilenmediği cinayeti çözmek için kolları sıvar. Ancak imamın yöntemleri de kendisi kadar sıra dışıdır. Sıra dışı imam ve çevresindeki diğer sıra dışı insanların hepsi cinayetle bağlantılıdır. Ortada yıllarca saklanmış sırlar, yalanlar, tefecinin paraları, aç bir köpek, aşk ve herkesin şüphelisi olduğu bir cinayet vardır.

Gülcemal

Özgür Selvi’nin yönettiği ve Peker Açıkalın, Merve Sevi, Levent Tülek ile Cem Kılıç’ın oynadığı Gülcemal, 18 Nisan 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Uğur Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, doğada yalnız başına yaşayan Gülcemal’in hiç görmediği babasından kalan mirasın ardından başına gelen komik, tehlikeli ve çılgın olayları konu alıyor.

Uyumsuz

Neil Burger’in yönettiği ve Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet ile Ashley Judd’in oynadığı Uyumsuz (Divergent), 18 Nisan 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Fütüristik bir distopyada geçen hikâyede toplum beş farklı fraksiyona bölünmüştür. Her bir bölüm farklı bir erdemi temsil etmektedir ve 16 yaşına giren her genç hangi bölümde yer almak istediğine kendisi karar vermektedir. Seçim bir kez yapılır ve artık ömür boyu orada kalmak zorundadırlar. Herkesi şaşırtan bir seçim yapan Tris’in sakladığı ve ortaya çıktığı anda ölümcül olabilecek bir sırrı vardır. Bu sır ya sevdiklerinin hayatını kurtaracak ya da O’nun sonu olacaktır.

Sevimli Hayalet

Alain Gsponer’in yönettiği ve Jonas Holdenrieder, Emily Kusche, Nico Hartung ile Herbert Knaup’un oynadığı Sevimli Hayalet (Das Kleine Gespenst – The Little Ghost), 18 Nisan 2014’de Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Gündüzlerini tavan arasındaki bir sandıkta uyuyarak geçiren sevimli ve küçük gece hayaleti, gece olduğunda ise şatoda dolaşmaktaır. En büyük dileği gün ışığını görmek olan şirin hayalet, bu amacına nasıl ulaşacağını  bilmemektedir. Bir gece Karl ve sınıf arkadaşları sevimli hayaletin yaşadığı şatoya doğru bir gezintiye çıkarlar ve sevimli hayaletin dünyada en çok istediği şeyin kapısını aralamasına yardımcı olurlar.

Zor Biraderler

Tim Story’nin yönettiği ve Ice Cube, Kevin Hart, John Leguizamo ile Bruce McGill’in oynadığı Zor Biraderler (Ride Along), 18 Nisan 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hızlı konuşan bir adam, kız arkadaşının çabuk sinirlenen polis ağabeyiyle birlikte Atlanta yollarında devriyeye çıktığında akıl almaz olaylarla karşılaşır. Artık gelecekteki karısını hak ettiğini kız arkadaşının ağabeyine kanıtlaması için hayatının en çılgın 24 saatinden sağ salim çıkması gerekmektedir. Ben, sonunda akademiye kabul edilince tecrübeli polisin saygısını kazandığını düşünür ve Angela’yla evlenmesi için onay vermesini ister.

Kiralık Aşık

John Turturro’nun yönettiği ve Woody Allen, John Turturo, Sharon Stone ile Sofia Vergara’nın oynadığı Kiralık Aşık (Fading Gigolo), 18 Nisan 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Fiorovante, arkadaşı Murray’in tavsiyesi üzerine, dünyanın en eski mesleğini icra etmeye başlar. Bütün olaylar, Murray’in güzel dermatoloğu olan Dr. Parker’ın Murray’e ondan da güzel olan kız arkadaşı Selima ile çılgın bir macera yaşamak istediğini söylemesiyle başlar. Dr. Parker, bir erkekle beraber üçlü bir ilişkiyi denemek istemektedir. Mali zorluklar yaşayan Murray, buradaki finansal fırsatı görür ve arkadaşı Fioravante’yi bu iş için ikna eder.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.