CineRadar
19 Eyl 2014 00:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Bu iki manyağa dikkat edin!

Eylül’de sinemalarda şenlik var. Bu hafta tam sekiz yeni film gösterime giriyor.

Bu hafta gişe Türk sinemasının olacak, gösterime giren sekiz filmin dördü yerli işler ama iddialı bir macera olan Labirent: Ölümcül Kaçış sinemaseverlerin aklını çelecektir. Nck Cave’in oynadığı Dünyada 20.000 Gün  de sinefillerin görmesi gereken türden bir yapım. Uzun lafın kısası; seveceginiz bir filmi bulabileceğiniz kadar çeşidi bol bir türler geçidi var sinemalarda... Sinema yazarımız Murat Tolga Şen, filmleri bilet almadan önce incelemeniz için Cineradar'da tanıtıyor.

Kanunsuzlar

Barış Erçetin’in yönettiği ve Bülent Çolak, Orhan Eşkin, Umut Temizaş, Fatih Koyunoğlu, Sarp Bozkurt, Kerem Corogil, İsmail Oral, Erdinç Kurt, Levent İnanır, Rıza Sönmez, Aslı Altaylar, İhsan Gedik ile Zafer Atlı’nın oynadığı Kanunsuzlar, 19 Eylül 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Uzak Yakın Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İso ve Cengo kısa yoldan para kazanmanın yollarını arayan iki yakın arkadaştır. Aldıkları son iş aslında oldukça çok kolaydır. Sadece onlara verilen paketi başka bir şehre götürüp alıcıya teslim etmek. Ama şeytan boş durmaz. Paketin içinde ne olduğunun merakı korkudan ağır basar. İşte bu noktada onlar için macera başlar.

Labirent: Ölümcül Kaçış

Wes Ball’ın yönettiği ve Dylan O’Brien, Thomas Brodie Sangster, Will Poulter ile Kaya Scodelano’nun oynadığı Labirent: Ölümcül Kaçış (The Maze Runner), 19 Eylül 2014’de The Moment Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Thomas yukarı doğru hareket eden bir asansörde uyanır. Kapılar açıldığında kendini bir grup yaşıtıyla birlikte devasa büyüklükteki duvarların çevrelediği geniş bir alanda bulur. Thomas nereden geldiğini, geçmişini ve ismini dahi hatırlayamamaktadır. Thomas ve diğerleri buraya nasıl ve neden getirildiklerini bilmemektedir. Tek bildikleri şey her sabah labirente gidilen dev bir kapının büyük gürültüyle açıldığıdır.

Böcek

Bora Tekay’ın yönettiği ve Uğur Bilgin, Leyla Yüngül, Barış Yılmaz Gündüz ile Engin Karabacak’ın oynadığı Böcek, 19 Eylül 2014′de Roll Caption dağıtımıyla Konsey Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çocukluk arkadaşı olan Uğur ve Barış DVD dükkanını işletmektedirler. Uğur, Barış’ın kuzeni, Engin’in de kızkardeşi olan Leyla’ya aşıktır, zaman zaman buluşurlar. Leyla’nın en büyük isteği Uğur’la yeni bir hayat kurmaktır fakat Uğur pek de yardımcı olamamaktadır. Daha kendi hayatını yoluna koyamadığından Engin’in karşısına çıkıp Leyla’yı nasıl isteyecektir? Barış, Uğur ve Leyla’nın başrollerinde oynadığı bir film çekmelerini önerir.

Dünyada 20.000 Gün

Iain Forsyth ile Jane Pollard’ın yönettiği ve Nick Cave, Kylie Minogue, Warren Ellis ile Ray Winstone’un oynadığı Dünyada 20.000 Gün (20.000 Days on Earth), 19 Eylül 2014’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



40 yıldır müzik yapan şarkıcı, söz yazarı ve besteci Nick Cave’in bir efsane olduğu kesin. Dahası, o bir kültür ikonu, senarist ve tarihin en ilginç sanatçılardan birisi. Bizi, Nick Cave’in alamet-i farikasına şahit olmamız için yaşamındaki 20.000. günü izlemeye davet eden filmde, sanatçının Kylie Minogue, Warren Ellis ve Ray Winstone gibi isimlerle yaşadığı anlardan samimi ve şık kesitler izliyoruz.

Monako Prensesi Grace

Olivier Dahan’ın yönettiği ve Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella ile Paz Vega’nın oynadığı Monako Prensesi Grace (Grace of Monaco), 19 Eylül 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, 20. yüzyılın ikonik prensesi Monako Prensesi Grace Kelly’nin 1 yıllık hayatına odaklanıyor. Kelly geçmişi ve o anki hali ile uzlaşmaya çalışıyor, sinemaya olan özlemi ve iki çocuk annesi, monarşik Avrupa Prensliği ve Prens III. Rainier’ın eşi görevleri arasında sıkışıyor. Hitchcock, Grace’in Hollywood’taki kariyerine dönme projelerinin tasarılarını hazırlarken o kişisel bir krizin içine düşüyor.

Çilek

Günhan Emrah Sönmez’in yönettiği ve Azra Akın, Kadir Özdal, Bülent Şakrak ile Selen Öztürk’in oynadığı Çilek, 19 Eylül 2014’de Roll Caption dağıtımıyla Film Fabrikası tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kasabanın en güzel kızı Çilek ve ona platonik aşk besleyen Kaan. Çilek’in en büyük hayali İstanbul’da gidip ünlü bir şarkıcı olmak, Kaan’ınsa Çilek’e aşkını ilan etmektir. İkisinin yolu bir gece Çilek’in şarkı söylediği sevgilisi Hayri’ye ait olan barda kesişir. Hayri’nin kasabada olmadığı bir zamanı fırsat bilerek, İstanbul’a doğru yola koyulurlar ama Hayri ve adamlarıyla birlikte emniyet güçlerini de peşlerine taktıkları sıra dışı bir maceraya sürüklenirler.

Tersine

Faik Ahmet Akıncı’nın yönettiği ve Şenol İpek, Senem Hakkı, Cumhur Sarı ile Nuray Kanal’ın oynadığı Tersine, 19 Eylül 2014’de IFP dağıtımıyla Batı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, insanların günlük yaşamında “eğer olsaydı” düşünceleriyle başlıyor. Bir sabah uyanıldığında erkeğin rolünü kadın, kadının rolünü de erkek almıştır. Erkekler evde oturup ev işi yapmakta çocuk büyütmektedir. Kadınlarsa dışarda çalışmaktadır yani evin reisi kadındır. Kadınlar işten arda kalan zamanlarını kahvelerde meyhanelerde arkadaşlarıyla geçirerek kazançlarını harcıyordur. Kadınlar kocaları üzerinde tahakküm kurmaktan geri kalmıyor, sık sık şiddete baş vuruyorlardır.

Eğer Yaşarsam

R. J. Cutler’ın yönettiği ve Chloe Grace Moretz, Mireille Enos, Joshua Leonard ile Jamie Blackley’in oynadığı Eğer Yaşarsam (If I Stay), 19 Eylül 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Mia Hall, en zor kararın müzik hayallerinin peşinden gitmek ile hayatının aşkı arasında bir yol izlemek olacağını sanıyordur. Fakat bir araba yolculuğu her şeyi değiştirir. Şimdi Mia’nın hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Pek çok şeyin açıklığa kavuştuğu bir gün boyunca ölüm ile yaşam arasında sıkışıp kalan genç kızın vermesi gereken tek bir karar kalmıştır ve bu karar yalnızca geleceğini değil, nihai yazgısını da belirleyecektir.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.