CineRadar
05 Şub 2016 11:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Bu hafta sinemalarda terbiyesiz bir kedi var, adı Şerafettin!

Mizah dergilerinde karşımıza çıkan, kadın düşkünü, ağzı bozuk çatı serserisi bir kedi olan Şerafettin’in maceraları Anima tarafından beyazperdeye taşındı.

Eleştirmenlerin çizgi romanın hakkını verdiğini söyledikleri bu çalışma ne yazık ki çocuklarınızla birlikte izlemek için uygun değil. Kötü Kedi Şerafettin tam bir yetişkin filmi… Bolca müstehcenlik ve küfür içeriyor ancak Robinson ve Cuma filminde yapılan hataya düşülmemesi kahramanın özüne zarar vermemiş, bu da ileride kült bir filme, hatta bir yetişkin serisine dönüşebileceğinin sinyallerini veriyor.

Bu hafta izleyip de sevdiğim bir diğer film ise Ip Man 3… Ip Man 3, serinin hayranlarına ki onlar aynı zamanda iflah olmaz dövüş filmi meraklıları olsa gerek gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim oyalayıcı bir seyirlik. Evet, daha önce defalarca izlediğimiz hikaye ama Donnie Yen ilerleyen yaşına karşın formunun zirvesinde ve fazla fiziksel çaba gerektiren bu maceradan yüzünün akıyla çıkmayı başarıyor. O bir dönemin zirve ismi Jet Li’den farklı olarak içinde gerçek bir usta dinginliği yaşıyor ve bunu da seyirciye geçiriyor. Filmin dövüş koreografileri de serinin diğer filmlerinde olduğu gibi göz alıcı… Mike Tyson’ın aktörlüğünde pek işi yok ama o filmde pastanın süsü olduğu için bunu hoş görüyoruz.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Kötü Kedi Şerafettin

Mehmet Kurtuluş ile Ayşe Ünal’ın yönettiği ve Uğur Yücel, Demet Evgar, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Gökçe Özyol, Cezmi Baskın ile Yekta Kopan’ın seslendirdiği animasyon film Kötü Kedi Şerafettin, 05 Şubat 2016′da UIP Filmcilik dağıtımıyla Anima İstanbul tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bülent Üstün’ün efsane çizgi roman karakteri Kötü Kedi Şerafettin, bu kez beyazperdede izleyicisiyle ve sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Eğlencesi ve belası meşhur Beyoğlu’nun yedi düvele nam salmış kedisi Şerafettin’e Uğur Yücel, Şerafettin’in afet sevgilisi Misket’e ise Demet Evgar sesiyle hayat veriyor.

Ip Man 3

Wilson Yip Wai Shun ile Yuen Wo Ping’in yönettiği ve Donnie Yen, Mike Tyson, Lynn Xiong ile Max Zhang’ın oynadığı Ip Man 3 (Yip Man 3), 05 Şubat 2016’da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



1950’li yılların sonlarında, sakin bir hayat yaşayan Ip Man, küçük oğlunu okuldan almaya gittiği sırada, Cheung Tin – Chi isminde, kendi gibi Wing Chun sporuyla yakından ilgilenen bir adamla tanışır. Tesadüfi karşılamaları sonrasında iki baba arasında farklı ve değişik bir dostane ilişki oluşur. Bu esnada Sang isimli bir çete lideri mahalledeki tüm mülkleri ele geçirmeye başlar. Ip Man kendi öğrencileri ile birlikte mahalleyi koruma görevini üzerine alır.

Hep Yek

Başrollerinde Fırat Tanış, Gürkan Uygun, Gökhan Yıkılkan ve Tuna Orhan´ın yeraldığı komedi filmi Hep Yek´in yönetmen koltuğunda Ali Yorgancıoğlu yer almakta.



Cevat, Türkiye´nin nam salmış Kabadayılarından birinin şehvet düşkünü oğludur; uluslararası şöhrete sahip manken Camilla´yı tutkulu aşkı sonucunda kaçırmaya karar verir. Bu kaçırma operasyonunu Cevat adına bir başka suç makinesi Ziya Baba üstlenmiştir. Ziya Camilla´yı kaçırır ve Camilla´yı bir paket içinde Cevat´a götürme görevini Şahin´e verir. Ancak Şahin, Cevat´a götürdüğü paketin içinde ne olduğunu bilmemektedir. Şahin paketi İzmir´den, İstanbul´a getirecektir. Şahin hayatının en zor 48 saatini yaşamak zorunda kalacaktır.

Temel ile Dursun İstanbul’da

İhsan Taş´ın yazıp yönettiği komedi filmi Temel ile Dursun İstanbul´da´nın oyuncu kadrosunda Wilma Elles, Alay Cihan, Hülya Polat, Tahsin Taşkın ve Metin Yıldırım gibi isimler yer alıyor.



Dursun’un yalanlarına inanan Temel İstanbul’a gelir. Burada Temel’i büyük sürprizler beklemektedir. Fakat durum hiçte Dursun’un anlattığı gibi değildir. Temel karısı Fadime’den korktuğu için bir daha memleketine dönemez ve Temel’in büyük umutlarla geldiği İstanbul macerası komediye dönüşür.

Carol

Todd Haynes’in yönettiği ve Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler ile Sarah Paulson’un oynadığı Carol, 05 Şubat 2016’da Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



1950’lerin New York’unda geçen filmde bir mağazada tezgahtarlık yapan ve daha güzel bir hayat düşleyen Therese, yürümeyen evliliğinden bunalmış çekici Carol ile tanışır. Birbirlerine bağlanan iki kadın için eski hayatlarını geride bırakıp her şeyden uzaklaşmak kolay olmayacaktır. Cannes Film Festivali’nde Rooney Mara’ya En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran film, Carter Burwell’in müzikleri ve Ed Lachman’ın olağanüstü görüntüleriyle de dikkat çekiyor.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com ve Boxoffice Türkiye sitelerinden alınmıştır.