CineRadar
02 Mar 2017 22:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:31

Bu hafta sinemalarda bizi hangi filmler bekliyor?

Recep İvedik’in gişedeki hakimiyeti gösterilen salon sayısını arttırarak devam ederken yeni filmler de vizyona girmeye devam ediyor. İşte haftanın tüm filmleri…

Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşam hikâyesinden esinlenerek hazırlanan Reis haftanın en iddialı projesi. Filmin gösterileceği salon sayısı henüz belli değil ancak yapımcısı filmine güveniyor. Film birkaç gün önce yönetmeninin galayı protesto ederek katılmama kararını aldığını açıklamasıyla gündeme gelmişti. Bakalım vizyonda ne kadar ilgi çekecek?
 
Hugh Jackman’ın son kez mutant Wolverine’ canlandıracağı Logan post apokaliptik bir distopya… Bütün süper kahramanların öldüğü alternatif bir çizgi roman evreninde geçen film Deadpool’dan sonra yükselen sert çizgi roman uyarlaması modasına uyuyor ve Deadpool’un aksine kendini çok ciddiye alıyor.
 
Ferzan Özpetek’in iddialı oyuncularla çektiği İstanbul Kırmızısı’nın tek numarası ise turistik bir İstanbul gezisi yaptırması. Kötü reji, sıkıcı hikaye, kötü oyunculuklar. Ferzan Özpetek’in filmografisindeki en zayıf halka…
 
The Founder ise hepimizin yolunun düştüğü dünyanın en meşhur fast food zinciri olan Mc Donalds’ın gerçek hikâyesini konu alıyor. Meğer ortada büyük bir şirket dalaveresi varmış. Michael Keaton’ın oyunculuğu kendini izletiyor.
 
İlk kez Antalya Film Festivali’nde seyirci karşısına çıkan Yağmurlarda Yıkansam ise genç bir kadın sinemacının elinden çıkan bir kadın filmi. Vizyonda alternatif arayanlara şiddetle önerilir.
 
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…
 
REİS
 
Hüdaverdi Yavuz’un yönettiği ve Reha Beyoğlu, Özlem Balcı, Ercan Demirel ile Işık Yıldız’ın oynadığı Reis, Evrensel Medya tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşam hikâyesinden esinlenerek hazırlanan son dönemlerin en iddialı projelerinden olan film, 1960’lı yıllarda başlayan yasaklar ve Türkiye’nin o yıllardan günümüze kadar yaşadığı tüm zorluklar konu edilerek hazırlandı. Hikâye küçük bir çocuğun, 6 yaşındayken babasının ve dedesinin yaşadığı toplumsal drama şahit oluşunu, ileride hak ve hürriyetlerin korkusuz temsilcisi olacak bir dünya liderine dönüşünü anlatıyor.
 
LOGAN: WOLVERINE
 
James Mangold’un yönettiği ve Hugh Jackman, Doris Morgado, Patrick Stewart ile Stephen Merchant’un oynadığı Logan: Wolverine, The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dünyadaki mutant nüfusu azalmış, X-Men dağılmıştır. İyileşme gücünü kaybetmeye başlayan Logan, bir yandan iyice yaşlanan Profesör X’e bakmakta bir yandan da şoförlük yaparak geçinmeye çalışmaktadır. Bir gün Laura adında bir kızı arabayla Meksika sınırına götürmesi istenir. Güçlü ve kötücül bir şirketin peşine düştüğü Laura’nın Logan’la bağları ortaya çıktıkça ikilinin kaçışı da gitgide zorlaşacaktır.
 
İSTANBUL KIRMIZISI
 
Ferzan Özpetek’in yönettiği ve Halit Ergenc, Tuba Büyüküstün, Mehmet Günsür ile Nejat İşler’in oynadığı İstanbul Kırmızısı, BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Uzun yıllar yurt dışında yaşayan yazar – editör Orhan Şahin, ünlü yönetmen Deniz Soysal’ın ilk kitabı üzerinde çalışmak için İstanbul’a gelir. Deniz zenginliğinin son demlerindeki ailesiyle birlikte bir yalıda yaşamaktadır. Orhan, kendini ilk günden Deniz’in karmaşık ilişkileri, esrarengiz arkadaşları ve aile bireylerinin ortasında bulur. Yıllar sonra döndüğü İstanbul’u yepyeni gözlerle keşfederken, unuttuğu duyguları yeniden yaşamaya başlayacaktır.
 
THE FOUNDER
 
John Lee Hancock’un yönettiği ve Michael Keaton, Nick Offerman, John Carroll Lynch ile Linda Cardellini’nin oynadığı The Founder, PinemArt Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
The Founder, Mc Donalds’ın gerçek hikâyesini konu alıyor. Hikâye, Amerika’da yaşayan Ray Kroc adlı girişimci ruhlu bir mikser satıcısının normalin üstünde sipariş alması ve buradaki potansiyeli fark etmesiyle başlıyor. Kroc, Mc Donald kardeşlerin Kaliforniya’daki restoranına giderek bir keşif yapar. Buradaki yoğun talep karşısında bir plan kurar ve bunu hayata geçirmek için karşısına çıkan her türlü engeli aşmaya kararlıdır.
 
YAĞMURLARDA YIKANSAM
 
Gülten Taranç’ın yönettiği ve Derin İnce, Müge Ulusoy, Yeliz Tozan ile Engin Benli’nin oynadığı Yağmurlarda Yıkansam, Taranç & Taranç Film dağıtımıyla vizyona çıkarılıyor.


 
Annesi, babası tarafından öldürülen Gamze’nin hikâyesi, cinayetle başlayan yeni bir hayatı anlatıyor. Hale, sevgilisi Engin’in yaptığı evlenme teklifiyle, sıkı sıkıya kapattığı geçmişinin kapılarını aralamaya başlar. Hale’nin sadece Engin’e değil her şeye karşı bir sevme problemi vardır. Hayat onu, ruhsuz ve soğuk bir kadın haline getirmiştir. Geçmişi, ne yağmurlar, ne de Engin silebilecektir. Hale geçmişini, çocukluğunu Gamze ile yüzleşerek atlatacaktır.
 
ALT TARAFI DÜNYANIN SONU
 
Xavier Dolan'ın yeni filmi Alt Tarafı Dünyanın Sonu, 30'larında, aile bağları zayıf bir yazarın ailesiyle yüzleşmesini konu ediniyor.


 
Fransız yazar Jean-Luc Lagarce'ın 1990 tarihli aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan filmin anti-kahramanı Louis, uzun yıllardır görüşmediği ailesini ziyarete gider. Amacı, onlara ölümcül bir hastalığını olduğunu söyleyip veda etmektir.
 
DEHŞET EVİ
 
Rafa Martínez'in yönetmenliğini üstlendiği Dehşet Evi, sevgilisiyle romantik bir akşam yemeği için boş durumdaki eski bir evi ayarlayan genç Alicia ve erkek arkadaşının başından geçenleri konu ediniyor.


 
Belediyede çalıştığı için terk edilmiş bir binanın anahtarına sahip olan bir kadın ve kocası binanın en üst katında romantik bir akşam geçirmeye karar verirler. Ancak gecenin devamında bazı maskeli adamların binada yaşayan tek insanı öldürdüklerini keşfettikten sonra gerilim ve korku dolu bir kovalamacanın içerisinde kendilerini bulurlar.
 
MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri ve fotoğraflar Sadibey.com ve Box Office Türkiye sitesinden alınmıştır.