CineRadar
01 Ara 2016 22:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:13

Haftanın filmleri: Bu Görümce ortalığı fena karıştıracak!

Aralık ayının ilk haftasında tam 8 yeni film gösterime giriyor. Haftanın ağır topları bir BKM yapımı olan Gupse Özay’lı Görümce, Brad Pitt ve Marion Cotillard’ın başrolda olduğu bir aşk ve casusluk draması olan Müttefik ve Karanlıklar Ülkesi serisinin 5. filmi olan Kan Savaşları...

Görümce tipik bir BKM yapımı ama daha önce sinemada bir komedi filminde görmediğimiz Buğra Gülsoy’u kadrosuna dahil ederek ilginçleşiyor. Yüksek sayıda kopya ile gösterime giren film, 2. Haftasına giren Çakallarla Dans ile kapışmak zorunda kalacak.
 
Müttefik ise 2000’lerin sinema seyircisine yeni bir Casablanca izletmek için yola çıkmış gibi. Yönetmen koltuğunda Robert Zemeckis gibi usta bir isim var ancak film başrol oyuncularının ününün altında ezildi ve eleştirmenlerden pek de geçer not alamadı.
 
Underworld: Kan Savaşları 15-25 yaş arası fantastik düşkünü gençlerden gayrısının dikkatini çekebilecek bir film değil. “2 in 1” ürünlerden uzak durmak gerek. Bir aksiyon korku filmi olan Kan Savaşları’nda da ne düzgün bir aksiyon ve ne de gerebilen bir korku! Senaryo, bütçesizliği hissettirmemek için, olabildiğince dar bir olay örgüsü içeriyor. Kahramanlarımız iki vampir kalesi arasında gidip geliyorlar. 86 dakikalık film neredeyse iki büyük kapışma sekansından ibaret ki onlarda da serinin eski filmlerindeki gibi ustalık içeren plastik makyajlar yerine bolca CGI kurt adam izliyoruz ve efektler gerçekten yerlerde sürünüyor. Underworld filmlerini her şeye rağmen sevenler için. 
 
Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…
 
Görümce
 
Kıvanç Baruönü’nün yönettiği ve Gupse Özay, Eda Ece, Buğra Gülsoy ile Danilo Zanna’nın oynadığı Görümce, BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Yeliz erkek kardeşi Ahmet’e fazlasıyla düşkündür fakat Yeliz’i kötü bir sürpriz beklemektedir, zira Ahmet bir kıza aşık olmuştur. İşler hızla gelişir ve Ahmet kıza evlenme teklifi eder. Bunu duyan Yeliz’in dünyası başına yıkılır. Yeliz’in umudu, Ahmet’in şimdiye kadarki kız arkadaşlarından ayrıldığı gibi bu kızdan da ayrılmasıdır. Ancak işin şansa bırakmayan Yeliz, arkadaş grubuyla kafa kafaya verip kardeşiyle sevdiği kızı ayırma planları yapmaya başlarlar.
 
Müttefik
 
Robert Zemeckis’in yönettiği ve Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris ile Simon Mcburney’in oynadığı Müttefik (Allied), UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
2. Dünya Savaşında görev yapan gizli casusları Max Vatan ve Marianne Beausejour için hayatta kalmanın anahtarı hiçbir zaman kimse tarafından tanınmamak olmuştur. Aldatma, rol yapma, ne olacağını kestirmek ve suikast konusunda oldukça usta ve uzmandırlar. Çok riskli bir görevin ortasında birbirlerine aşık olduklarında tek umutları tüm bu ikiyüzlülüğü geride bırakmaktır. Savaş döneminde evliliklerinin merkezi şüphe ve tehlike olur.
 
Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları
 
Anna Foerster’ın yönettiği ve Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver ile Tobias Menzies’in oynadığı Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları (Underworld: Blood Wars), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Dünyaca ünlü Karanlıklar Ülkesi (Underworld) serisinin yeni ve son filmi, Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları’nda Selene, kendisine ihanet eden Lycan’lar ve de Vampirler’in büyük saldırısı altındadır. Yanında yer alan David ve babası Thomas ile birlikte, Selene, bu en büyük fedakarlığı yapmasını gerektirse de Lycan’lar ve Vampirler arasındaki savaşı mutlaka sona erdirmelidir.
 
Babamın Kanatları
 
Kıvanç Sezer’in yönettiği ve Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip ile Tansel Öngel’in oynadığı Babamın Kanatları, Nar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
İbrahim ve yeğeni Yusuf, şantiyede çalışan inşaat işçileridir. İbrahim akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Güvenliksiz koşullar sonucu bir işçi yüksekten düşerek hayatını kaybeder. Firma hukuki sorumluluğunu atmak için ölen işçinin ailesine kan parası öder. İbrahim bu olayı duyduğunda ailesini düşünmeye başlar. Kanser İbrahim’i sonunda ölüme götüreceği için aklında şu soru canlanır: Bir insanın hayatının değeri nedir ve bu neye mal olur?
 
Mavi Bisiklet
 
Ümit Köreken’in yönettiği ve Selim Kaya, Eray Kılıçarslan, Nursen Çetin Köreken ile Fatih Koca’nın oynadığı Mavi Bisiklet, Drama Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Ali, annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşamaktadır. Boş zamanlarında bir lastikçide çalışır. Mavi bir bisiklet alabilmek için para biriktirmektedir. Ali’nin babası bir gün yaşamını yitirir. Ali’nin platonik aşkı Elif çocukların oyuyla seçilmiş okul başkanıdır. Kısa bir süre sonra okul müdürü Elif’in yerine okul başkanlığını Hasan’a verir. Elif’e haksızlık yapıldığını düşünen Ali, mavi bisiklet almak için biriktirdiği tüm parayı bu yolda feda etmeye karar verir.
 
Kümes
 
Ufuk Bayraktar’ın yönettiği ve Hasibe Eren, Ufuk Bayraktar, Selen Domaç, Mehmet Dere, Turgay Karakaya ile Emirhan Kartop’un oynadığı Kümes, Hiç Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
1950’lerde bir dağ köyünde yaşayan dört çocuklu Sakine, verem olduğunu öğrendiğinde sarsılır. Kendince en iyi çözümü, kocası Süleyman’la kısır olan komşusu Hayriye’nin evlenmesinde bulur. Böylece gözü arkada kalmayacaktır. Süleyman’la Hayriye’nin evlenmesinden bir süre sonra Sakine’nin sapasağlam hastaneden taburcu olmasıyla, aynı evde yaşamaya mahkûm kalan iki kadını zor günler beklemektedir.
 
Sevdam Gözlerinde Kaldı
 
Ahmet Yenilmez’in yönettiği ve Ahmet Yenilmez, Burak Alp Yenilmez, Hümeyra Çetin ile Mehmet Ali Tuncer’in oynadığı Sevdam Gözlerinde Kaldı, Yenilmez Sanat Merkezi tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Mahir 1970’li yılların sonunda İstanbul Üniversitesi’nde ülkücü harekete yakın bir öğrencidir. Aynı bölümde eğitim gören Belgin’le birbirlerine ilgi duyarlar ve bir pastahanede buluşurlar. Fakat dönemin eylemleri arasında sevdaları uzun soluklu olamaz. Üzerine bir de 1980 ihtilali gelince tüm bağları kopar. Hayatta kalmak için Şeyh Edebali’nin dergahına sığınan Mahir’in günlerini saf ve yarım akıllı Zafer dolduracaktır.
 
Kahraman Ördek
 
Victor Lakisov’un yönettiği ve Michael Gross, Jesse Corti, Robbie Daymond ile Enn Reitel’in seslendirdiği animasyon film Kahraman Ördek (Quackerz), Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Bir gün bir yaban ördeği sürüsü yeşil adayı Hawai sanarak iniş yapar. Adadaki yerleşik ördek sürüsü ile anlaşmazlık oluşur. Efsaneye göre Güneş Ördeği, sürüyü korumakla görevlidir. Fakat kötü kalpli bir Cadı, Güneş Ördeği’nin süper güçlerini öğrenince adaya gelir ve onun peşine düşer. Artık birbirleriyle anlaşamayan iki farklı ördek sürüsü, adayı korumak için güçlerini birleştirmek zorundadırlar.
 
MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com
 
CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.