CineRadar
10 Tem 2015 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

Bu film Siccin’den bile korkunç!

Temmuz ayında vizyon hız kesmeden akmaya devam ediyor. Bu hafta 7 yeni ve iddialı film salonlara uğrayacak. Bunlardan en önemlisi Türk korku sinemasının en başarılı örneklerini veren Alper Mestçi’nin Siccin 2 filmi… Murat Tolga Şen haftanın filmlerini tanıtıyor.

Alper Mestçi, Hasan Karacadağ’ın başlattığı “cinli korku filmleri” furyasında kendi tarzını oluşturabilmiş ender sinemacılardan. Gişede ve eleştirmen nezdinde başarılı olan Siccin’e çektiği bu devam filmiyle kendi sinemasını bir adım daha ileri götürmeyi başarıyor ve Türk sinemasının en sert filmini çekiyor. Filmin bir artısı da özenli makyaj çalışması…

Korku filmlerinden hoşlananları, Siccin’i mutlaka izlemeye davet ediyorum ancak bu kez karşılarında sadece “bööö” yaparak korkutmayan, gerçekten sert bir film var.

Haftanın diğer filmleri neler diye merak ediyorsanız, köşemizde tanıtmaya başlıyoruz. Sinema hayattır, hayattan kopmayın.

Siccîn 2: Her Canlı Ölümü Tadacaktır

Alper Mestçi’nin yönettiği ve Şeyda Terzioğlu, Bulut Akkale, Ece Edibe Baykal ile Reyhan İlhan’ın oynadığı Siccîn 2: Her Canlı Ölümü Tadacaktır, 10 Temmuz 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla Muhteşem Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hicran ile Adnan mutlu bir evlilik sürdürürken 2 yaşındaki oğullarını bir kaza sonucunda kaybedince hayatları alt üstü olur. Aynı evde yaşamaya devam etseler de artık iki yabancıdırlar. Hicran bunun üstüne bir de açıklanması mümkün olmayan olaylar yaşamaya başlayınca psikolojisi daha da bozulur. Sonunda bir Hoca’ya gider ve ikinci kanından bir kadının ona farklı bir büyü yaptırdığını öğrenir.

Self/less

Tarsem Singh’in yönettiği ve Burt Reynolds, Ben Kingsley, Matthew Goode ile Natalie Martinez’in oynadığı Self/less, 10 Temmuz 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, sonsuza dek yaşamak için başka bir hayatı almanın sonuçlarını ele alıyor. Milyarder sanayici Damian Hale, ölümcül bir hastalığa yakalanır. Bilincin başka bir bedene nakledilme işlemi olan “Deri Değiştirme” adındaki, onun için zamanı geriye döndürecek bir tıbbi müdahaleyi uygulamaya kararlıdır. Bilinci, kendisinden epey genç bir adamın bedenine nakledilmektedir. Damian, yeni edindiği kimliğinde çok rahat etmeye başlar.

Tehlikeli Oyun

Jean Baptiste Leonetti’nin yönettiği ve Michael Douglas, Jeremy Irvine, Hanna Mangan Lawrence, Ronny Cox, Patricia Bethune ile Martin Palmer’ın oynadığı Tehlikeli Oyun (Beyond The Reach), 10 Temmuz 2015’de Bir Film dağıtımıyla Kurmaca Film – Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çölde avlanmak isteyenlere rehberlik hizmeti veren Ben bir gün başarılı bir iş adamı olan Madec tarafından küçük bir av gezisine rehberlik yapması için tutulur. Fakat Madec yanlışlıkla çölde gezen birini öldürünce, Ben bu cinayetin açığa çıkmasını istemeyen Madec’ten kaçmak zorunda kalır. Sıcaklığın 50 dereceye kadar çıktığı çölde kedi fare oyunu başlamıştır.

A Most Violent Year

J. C. Chandor’un yönettiği ve Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelowo ile Alessandro Nivola’nın oynadığı A Most Violent Year, 10 Temmuz 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



1981, Newyork tarihindeki en tehlikeli yıldır. Latin Amerikalı göçmen Abel, Brooklynli eşi Anna’nın gangster babasından satın aldığı küçük bir kalorifer yakıtı işini büyütmeye çalışmaktadır. İşini kurallara uygun şekilde yönetmeye kararlıyken, başarıya çıkan merdivenlerin eğri olduğunu fark eder. Bu sırada meydana gelen rekabetler ve nedensiz saldırılar işini, ailesini ve inancını tehdit etmektedir.

Ayı Teddy 2

Seth MacFarlane’in yönettiği ve Mark Wahlberg, Amanda Seyfried, Morgan Freeman ile Jessica Barth’ın oynadığı Ayı Teddy 2 (Ted 2), 10 Temmuz 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



John ve Ted, Boston’da yaşamaktadır. John artık bekâr olsa da Ted, Tami – Lynn ile düzenli bir hayat kurmuştur. Evlilik sorunları yeni evlileri etkilemeye başlarken Ted ve Tami-Lynn, bir bebek yapmaya karar verirler. Massachusetts Eyaleti, Ted’in bir insan değil de bir mal oluğunu, bundan dolayı da evlat edinmeye uygun olmadığını beyan ettiğinde umutları yıkılır. Öfkeli ve kederli olan Ted, en iyi arkadaşından rica eder, hükümete dava açmasını ister.

Yüzündeki Sır

Christian Petzold’un yönettiği ve Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf ile Michael Maertens’in oynadığı Yüzündeki Sır (Phoenix), 10 Temmuz 2015’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



2. Dünya Savaşı sonrası toplama kampından yüzünde tanınmayacak yaralarla kurtulan Nelly, ameliyat geçirerek yeni bir yüze kavuşur. Bu süreçte yeni bir hayata başlamayı reddeder ve Berlin’de kalarak hakkında duyduklarına inanmak istemediği eşi Johnny’i aramaya karar verir. Karşılaştıklarında eşi Johnny, Nelly’yi tanımayacak ve ondan hayatını alt üst edecek şaşırtıcı bir istekte bulunacaktır.

Antikacı

Aclan Büyüktürkoğlu’nun yönettiği ve Ertan Güleç, Didem Baylan, Övül Kocaman ile Tuna Ata’in oynadığı Antikacı, 10 Temmuz 2015’de Özen Film dağıtımıyla Filmstar tarafından vizyona çıkarılıyor.



Aile içinde oynanan kıskançlık oyunları büyük bir trajediye dönüşür ve aile reisi Ertan intihara teşebbüs eder. Komada hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken, yolda hayal meyal gördüğü kişiler ve duyduğu sesler, onu bilinçaltında bir yolculuğa çıkarır. Bu yolculuk esnasında Ertan hem pişmanlıklarıyla hem de kaybettiği aile bireyleriyle karşılaşır. Ancak Ertan, onları tanıyabilmek için pek çok bilmeceyi çözmek, ayrıca kendisiyle yüzleşmek zorundadır.

CiNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.