Gündem
02 Tem 2015 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Bu ateş hiç sönmedi! Sivas Katliamı'nın 22.yıldönümü!

Türkiye tarihinin en kara olaylarından biri olan Sivas (Madımak) Katliamı'nın üzerinden tam 22 yıl geçti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kara olaylardan biriydi Sivas Katliamı. 2 Temmuz 1993'te yaşandı; tarihe "Madımak katliamı" olarak geçti. Bugün 22. yıl dönümü yaşanan katliamda, yakılan Madımak otelinde bulunan 35 yazar, ozan ve aydın ve vatandaş katledildi. Olaylarda oteli ateşe verenlerden de iki kişi öldü.

Sivas'a 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların 22'inci yıl dönümü kapsamında yarın yapılacak anma programı için kentte tedbirler artırıldı.

Sabah saatlerinden itibaren kente giriş noktalarında polis ekipleri uygulama noktaları oluşturdu. Anma etkinlikleri için şehir dışından gelenleri taşıyan otobüsler ve araçlar, uygulama noktalarında durdurularak bagaj kontrolü yapıldı. Ayrıca otobüslerde seyahat eden kişilerin de kimlikleri tek tek kontrolden geçirildi. Kontrol işlemleri tamamlanan araçların kent merkezine girmelerine izin verildi.