Ekonomi
23 Kas 2016 11:58 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

BTK kararları

- BTK, Turkcell ve Küresel Beta'ya idari yaptırım uygulanmasına, 6 posta şirketinin de uyarılmasına karar verdi

ANKARA (AA) - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), Turkcell ve Küresel Beta Teknolojileri Telekomünikasyon Tic. Ltd. Şti'ye idari yaptırım uygulanmasını, 6 posta şirketinin de uyarılmasını kararlaştırdı.

BTK'nın internet sitesindeki duyurulara göre, Küresel Beta Teknolojileri Telekomünikasyon Tic. Ltd. Şti'ye, yetkilendirmeye ilişkin iki ayrı ihlali nedeniyle 2014 yılı net satışlarının binde 1'i oranında iki idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ'nin, GSM ve IMT-2000/UMTS yetkilendirmeleri çerçevesinde sunduğu hizmetlerde 14 Ağustos 2015 tarihindeki kesintiler nedeniyle uyarılmasını kararlaştıran Kurul, şirkete "Küçükyalı Plaza’da sistem odasının bulunduğu fiziksel ortama ilişkingerekli fiziksel güvenlik şartlarının sağlanmaması ve giriş-çıkış kaydının tutulmaması" ve "Küçükyalı Plaza IP network bağlantısının bağlı olduğu router cihazının kayıt (log) dosyalarının tutulmaması" nedenleriyle 2014 yılı net satış tutarının milyonda 25'i oranında iki ayrı idari para cezası uyguladı.

BTK, Posta Hizmetleri Kanunu, Posta Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği, BTK Posta Sektöründe İdari Yaptırımlar Yönetmeliği'nin bazı maddelerinin ihlali nedeniyle İnterposta Dağıtım ve Lojistik Hizmetleri AŞ, Yurt İçi Kargo Servisi AŞ, AGT Kurye Hizmetleri AŞ, Aktif İleti ve Kurye Hizmetleri AŞ, Marmara Mavi Kurye Dağıtım Lojistik ve Taşımacılık Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti, Kurye Net Motorlu Kuryecilik ve Dağıtım Hizmetleri AŞ'nin uyarılmasını kararlaştırdı.