Gündem
01 Tem 2015 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Borç krizindeki Yunanistan'da Eşref Amca manşet oldu!

323 milyar Euro'luk borcuyla iflas bayrağını çekmek üzere olan Yunanistan'da gazeteler yaşanan dramı yansıtırken abarttılar.

Avrupa'nın 'şımarık çocuğu' Yunanistan, 323 milyar euroluk borcuyla iflas bayrağını çekmek üzere. Kreditörlerin dayattığı tasarruf tedbirlerini 5 Temmuz'da referanduma sunma kararı alan ve Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunu ödeyemeyen Komşu, dün resmen temerrüde düştü.

VATANDAŞLAR PANİKTE

Euro Bölgesi ile IMF'nin isteklerine boyun eğmeyen Yunanistan Hükümeti yaptığı son hamlelerle krizden çıkış yolu ararken, halk perişanları oynuyor. Bankaların kapanması, ATM'lerden günlük sadece 60 euronun çekilmesi ve birçok yerde kredi kartının kabul edilmemesi vatandaşları paniğe soktu. İlaç ile benzin sıkıntısının başgöstermesi, işin tuzu biberi oldu.

YUNAN GAZETELERİ ABARTTI

Yunan gazeteleri ülkede ekonomik krizi manşetlerine taşırken, yaşanan dramı biraz da abarttılar. Yunan Star gazetesi ülkedeki sıkıntıyı yansıtmak için yaptığı manşet habere ATM kuyruğunda bekleyen Yunanlar'ın önünde elinde ekmekle gözyaşlarını silen bir kişinin fotoğrafını koydu. Oysa ki iki fotoğrafın photoshop'la birleştirilmesiyle üretilen bu karede bulunan 'ekmekli amca', 1999'daki Düzce depreminde yıkılan evinin önünde ağlayan Eşref Amca'dan başkası değildi.

Anadolu Ajansı'ndan Abdurrahman Antakyalı'nın çektiği ve sonrasında depremle ilgili yardım kampanyalarında afiş olarak kullanılan, 'Ekmekli Dede' fotoğrafı Eşref Cengiz'e aitti ve Cengiz 2004 yılında hayatını kaybetmişti.