Polemik & Kulis
15 Mar 2017 09:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:33

Bomba iddia! O manşeti atan gazetenin ortağı Aydın Doğan çıktı!

Türkiye'ye hakaret eden küstah manşeti atan İsviçre'nin bulvar gazetesi Blick'in ortağının Aydın Doğan olduğu iddia edildi...

Türkiye'ye hakaret eden küstah manşeti atan İsviçre'nin bulvar gazetesi Blick'in ortağının tanıdık olduğu iddia edildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, "Erdoğan'ın diktatörlüğüne HAYIR oyu kullanın" diye Türkçe manşet atan Blick gazetesinin sahibi Ringier Grubu, Almanya'da, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının başını çeken Axel Springer'in ortağı.

Axel Springer ile 2010 yılından bu yana ortak olan Ringier Grubu, 2016'da da yüzde 50-50 ortaklık yaparak bir şirket daha kurdu. İki grup başta Doğu Avrupa olmak üzere birçok pazarda birlikte yatırım yapıyor.

Alman gazete ve dergi yayın kuruluşu Axel Springer ismi ise Türkiye'ye yabancı değil. Bilindiği gibi, Alman medya devi, Aydın Doğan'ın şirketi Doğan Yayın Holding'e bağlı Doğan TV hisselerinin yüzde 25'ini satın almıştı.

Geçen yıl kasımda Axel Springer'in Aydın Doğan ile yollarını ayırdığına yönelik haberler çıksa da Alman şirketin CEO'su Mathias Doepfner, 2022 yılına kadar kademeli bir çıkış öngördüklerini belirterek, Doğan'la ortaklığının devam ettiğini ima etmişti.





İMAMLARLA AYNI KAREDE

İsviçre'de yayın yapan Blick'in yöneticilerinin terör örgütleriyle bağlantıları da ortaya çıktı. Türkiye'ye hakaret eden manşeti atan gazetenin yöneticisi Christian Dorer, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İsviçre İmamı Cebrail Terlemez ile bir etkinlikte aynı karede görüntülendi. Dorer ve Terlemez'in aynı toplantıda moderatörlük yaptığı belirlendi. Daha önce FETÖ'cü hain Can Dündar'a İsviçre'de bir toplantıda gerçekleştirdiği protesto eylemi ve sorduğu zor sorularla gündeme gelen İsviçreli gazeteci Mehmet Çek, FETÖ-Blick gazetesi arasındaki kirli ittifak hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Blick'in şef redaktörü Christian Dorer, FETÖ'yle oturup kalkan bir şahıs. Fetullah hareketinin İsviçre'deki temsilci ve sözcüleriyle çok sağlam bir ilişki içinde. Blick'in Türkçe servisi Fetullahçılar diyebiliriz. Bu manşeti yazan yazdıran bizzat onlar. Zaten bu manşetler de o kirli, karanlık ilişkinin ürünü. Tabii Blick ile FETÖ arasında bu kadar sağlam bir ilişkinin nasıl kurulduğu, neye karşılık bir İsviçre gazetesinin burada yaşayan vatandaşlarımızı tehdit edecek ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik bu kadar ağır söylemlerde bulunacak kadar gözünü kararttığı da soru işareti."