Güncel
06 Nis 2016 14:25 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:52

Bodrum'da deniz ve kıyı temizliği etkinliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dalgıç ve öğrencilerin katılımıyla deniz ve kıyıda temizlik yapıldı

 Bodrum ilçesinde dalgıç ve öğrencilerin katılımıyla deniz ve kıyı temizliği etkinliği düzenlendi.

Bodrum Belediyesince "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla düzenlenen etkinlik, Turgutreis Limanı ile sahilinde gerçekleştirildi. 8 dalgıcın katıldığı temizlik çalışmasında, denizden kısa sürede otomobil lastiği, içecek şişeleri, masa, sandalye, kova ile merdiven gibi birçok atık malzeme çıkarıldı.

Dalgıçlar tarafından teknelere alınan atıklar, görevlilerce sahile getirildi. Burada sergilenen atık malzemeler, Bodrum Belediyesi yetkililerince çocuklara gösterildi ve hangi atıkların ne kadar sürede yok olduğu hakkında detaylı bilgi verildi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Osman Küçükyüzbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, deniz ve kıyı temizliği çalışmalarının Turgutreis Mahallesi'nde devam ettiğini söyledi. Küçükyüzbaşı, "Dalgıçlar ve öğrenciler tarafından temizlik çalışması yapıldı. Denizden yine çok miktarda çöp çıktı. Öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocukların çevreye duyarlılığı bizi mutlu ediyor." dedi.

Küçükyüzbaşı, deniz ve çevre temiz tutulmadığı zaman turizmin yapılamayacağını belirterek vatandaşlara daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

- Öğrenciler de kıyıdan destek verdi

Dalgıçların yanı sıra öğrenciler de sahilden temizlik çalışmalarına katıldı. Öğretmenleriyle kıyı temizliği yapan lise ve ortaokul öğrencileri, kısa sürede 100 kilodan fazla çöp topladı.

Temizlik çalışmasına destek veren öğrencilerden Soykan Taş, insanların çevreyi ve denizleri daha temiz kullanması gerektiğini dile getirerek "Çevreyi çok kirletiyorlar. Etrafı temiz tutmaları lazım. Çöpleri atmamaları lazım." diye konuştu.

Öte yandan dalgıçların yaptığı deniz dibi temizliği etkinliği, su altı kameralarıyla da görüntülendi.