Güncel
06 Nis 2016 17:04 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 08:52

Bismil'deki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde otomobilinde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Çelik'in cenazesi, memleketi Hatay'a uğurlandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Said Çelik (25) için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişleri okundu.

Törende şehidin eşi Fikriye Çelik, 1,5 yaşındaki oğlu Yusuf Can ve yakınları gözyaşı döktü.

Jandarma Bölge Komutanlığında görevli Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, Çelik'in, milletin birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olduğunu söyledi.

Terör örgütünün güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını ifade eden Çelikkollu, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, araç yakıp yol kesiyor, seyahat özgürlüğünü engelliyor, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürüyor. Bu saldırılarla PKK maskesini düşürmüş ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha da artan inanç, azim ve kararlıkla devam edeceğiz."

Şehidin cenazesi hastaneden uğurlanırken oğlu Yusuf Can Çelik'in "Baba" diye seslenerek cenaze aracının peşinden koşuşunun annesi tarafından engellenmesi törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Asker Hastanesi Baştabibi Hava Tabip Kıdemli Albay Servet Emeksiz'in de katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi Hatay'a gönderildi.

Çelik, Tepe beldesindeki evinden görev yaptığı Tepe Jandarma Karakoluna gitmek üzere bindiği otomobilinde PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu şehit düşmüştü.