Polemik & Kulis
24 Tem 2015 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

BirGün'den Yeni Akit yazarına 'Hüseyin Üzmez' göndermesi: Yaşımız sandığınız kadar küçük değil

Yeni Akit yazarı Ersoy Dede ile BirGün gazetesi, dün akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden sert tartışma yaşadı.

BirGün gazetesinin dün yayınladığı "Yandaş gazeteciler savaş çığırtkanlığına başladı" başlıklı haberini Twitter'da paylaşan Dede, "Ohh be.. BirGün paçavrası beni gerici ilan etmiş.. Övecek diye ödüm patlıyordu" yorumunda bulundu.

Dede'nin bu tweet'ine tepki gösteren BirGün gazetesi, resmi Twitter hesabından; "Haklısınız arkadaşlar bir yazım yanlışı yapmış olmalı. "Yiyici" dememiz gerekiyordu. Özür dileriz" yorumunda bulundu.

Gazetenin bu yanıtının ardından tartışmanın dozu bir anda yükseldi ve Dede; "Yiyici deyince aklıma geldi @BirGun_Gazetesi kurulurken benden aldığınız hisse payı vardı. Kim yedi onu?" yanıtını verdi.

BirGün'ün ise Dede'nin bu iddiasına "Neyse biz paranızı TÜRGEV'e yatıracağız siz Erdoğan'ın kasasından alırsınız" ifadeleriyle karşılık verdi.

BirGün'ün verdiği bu cevaba sinirlenen Dede, "Ben devam ederim.. De senin şafağın yetmez.. Al paçavranı git biraz ötede oyna" ifadelerini kullandı. 

BirGün, Dede'nin bu yorumuna Yeni Akit'in eski yazarlarından olan ve çocuk taciziyle gündeme gelen "Hüseyin Üzmez" göndermesiyle yanıt vererek; "Yaşımız sandığınız kadar küçük değil... Yaşımız küçük olsa sizin gazetenizden kimseyle konuşmamamız öğütlenir. İyi akşamlar" dedi.

İşte, Dede ile BirGün'ün sosyal medyada yaşadığı o polemik: