Medya
01 Eki 2014 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:46

BirGün yazarı Ahmet Kekeç'e ev ödevi verdi:Korkmasın hepsinin cevabı...

IŞİD'in elindeki 49 rehinenin kurtarılması sonrası Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ile BirGün yazarı Ümit Alan arasında başlayan polemik tam gaz devam ediyor.

BirGün gazetesi yazarı Ümit Alan'ın Köşe Vuruşu isimli köşesinde geçen hafta,   sert bir şekilde eleştirdiği Star yazarı Ahmet Kekeç  bir dizi sert yazıyla topa girmişti.

İlk yazısında "Birazdan sana da dan dun girişeceğim" diyen ve BirGün'ün "paralel örgütün elinde rehin" olduğunu ileri süren Kekeç, konuyu ertesi gün de devam ettirmiş, "Soruyorum... Ümit Alan sırıtıyor.  Durumunuz espri kaldırmıyor maalesef" yazmıştı.

KORKMASIN HEPSİNİN CEVABI GOOGLE'DA VAR

BirGün yazarı Ümit Alan bugün köşesinden Ahmet Kekeç'e ev ödevi başlıklı bir yazı ile hem suçlamalara yanıt verdi hem de polemiği devam ettirdi.

"Bu hafta tatilde olduğum için normalde yazı yazmayacaktım. Yine yazmayacağım. Yani en azından kendi okuruma bir şey katacak bir şey yazmayacağım. O yüzden bunu yazıdan saymıyorum." diyerek söze başlayan Alan, " Ben tatildeyken şu soruların cevapları üzerine düşünebilir ama. Korkmasın zor değil, hepsinin cevabı Google'da var." diyerek dalga geçmeyi de ihmal etmedi.
İşte Alan'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

BEN DÖNENE YA DA SONSUZA KADAR DÜŞÜNSÜN

Geçen hafta hakkımda yazılar savurmuş Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'e, ben dönene yahut sonsuza kadar düşünmesi için birkaç soru sorup çekileceğim. Hatırlarsanız, kendisi önce şahsım ve gazetem BirGün'ün "paralel örgütün elinde rehin" olduğunu iddia etmiş, bu iddiasına karşılık benim "maklube tepsisindeyim, gelin beni çıkarın" minvalli bir tweet atmamla birlikte adeta çıldırmış, bir yazı daha yazıp özellikle BirGün hakkında ipe sapa gelmez bir sürü iddiada bulunmuştu.

İddialarının cevaplanacak bir tarafı yok elbette. Ben tatildeyken şu soruların cevapları üzerine düşünebilir ama. Korkmasın zor değil, hepsinin cevabı Google'da var.

1. Şimdi "paralel örgüt" diye adlandırdığınız Cemaat'in medyadaki temsilcisi Zaman gazetesi hakkında bu köşede yıllarca ağır yazılar yazılırken siz ne yazıyordunuz, gazeteniz, hatta havuzunuz neler yazıyordu?

2. Hem bu köşede, hem de bu gazetede şimdi "paralel örgüt" diye adlandırdığınız Cemaat'in dahli olduğu iddia edilen davalar, operasyonlar kuşkuyla masaya yatırılır ve itiraz edilirken; siz neler yazıyordunuz, gazeteniz ne manşetler atıyordu?

3. Bu köşede 17 Aralık sonrasında Zaman gazetesinin ve ait olduğu cenahın değişimi ve muhalefetle birlikteymiş gibi görünme çabalarının yanıltmaması gerektiğini, "arşivden desteklerle" açıklayan bir yazı yazıldığında siz nerede tatildeydiniz?

4. Hükümet ve Cemaat'in kol kola yürüdüğü günlerde bavul bavul gönderilen belgeleri, gazeteleriniz en ufak bir gazetecilik refleksi göstermeden manşetten yayınlıyor, siz üzerine coşkulu yazılar yazıyorken "paralel örgüt" diye adlandırdığınız yapının elinde rehin miydiniz?

5. Eğer o zamanlar rehin değilseniz, geriye "kullanışlı aptallık" seçeneğinin kalması sizi az da olsa rahatsız ediyor mu, yoksa halkımızı aptal yerine mi koyuyorsunuz?

6. Halkımızı böylece "aptal yerine koymanın", üzerinde senelerce tepindiğiniz "göbeğini kaşıyan adam" , "bidon kafalı" gibi tabirlerden farkı var mı?

YUTKUNUP SESSİZ KALMANIN DA BİR ANLAMI VARDIR

Ahmet Kekeç'e soracaklarım bu kadar.
Bu soruların cevaplarını kendi içinde dürüstçe verebiliyorsa, kamuya açık yazmasa da olur. Bazen "yutkunup" sessiz kalmanın da bir anlamı vardır. Bu ev ödevini yapmadan; yok BirGün şöyle, yok Ümit Alan böyle diye yazmaya devam ederse, daha çok güleceğiz hiç kusura bakmasın.

Gülmemize çok bozuluyorsa, gazetesinin Cumhurbaşkanı konuşurken boş olan BM salonu koltuklarını doldurabilen photoshop masterlerına, bizi ağlarken gösteren çalışmalar yaptırabilir; teselli olur.