Gündem
21 Ara 2012 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:32

BİRGÜN TAZMİNATLIK FOTOĞRAFI BU KEZ FARKLI KULLANDI

Başbakan'ın fotoğrafında gözlerine siyah bant çeken BirGün gazetesi bugün aynı şeyi yine yaptı..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BirGün gazetesinde 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan, avukatları aracılığı ile Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği dava dilekçesinde, gazetenin yeni yazar kampanyasını duyurmak için kullandığı fotoğrafın üzerine bant çekilmesini kişilik haklarına saldırı olduğunu iddia etti.

ERDOĞAN’IN GÖZÜNE SİYAH BANT

BirGün gazetesi 26 Kasım 2012 günü birinci sayfasında Başbakan Erdoğan’ın tam sayfa fotoğrafını basmış. Gözlerinin üzerine ise sansüre vurgu yapmak amacıyla siyah bant çekmiş, bandın üzerine de "Güven, Mavioğlu, Mert, Şık, Temelkuran, Türker" yazmıştı.

İlana ilk tepki Nuray Mert ve Yıldırım Türker’den gelmişti. Gazetede yazar olacağı ilan edilen Mert ve Türker gazetenin bu ilanını yalanlamışlardı.

BUGÜN YİNE YAPTI

Gazeteye dava açılmasıyla ilgili haberi bugün birinci sayfasından kullanan BirGün yazıişleri, davaya neden olan fotoğrafı bugün yine kullandılar. "Başbakan BirGün’den 100 bin lira istiyor" başlıklı haberde kullanılan fotoğrafın tek farkı bu sefer Erdoğan’ın gözünde siyah bant yerine "100 dolarlık bir banknot" bulunmasıydı.

Sosyal medyada yapılan yorumlara bakılırsa, ilk fotoğraftaki siyah bant ile sansüre dikkat çeken BirGün, bugün yayınladığı fotoğraf ile de Başbakan Erdoğan’a "gözünü para bürümüş" diyor...

İşte BirGün gazetesindeki o haber: