CineRadar
22 Mayıs 2015 08:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Bir baba oğlunu korumak adına ne kadar ileri gidebilir?

Yaz geliyor vizyon hız kesmiyor. 11 filmin gösterime girdiği olağanüstü bir sinema takvimine sahibiz bu hafta da… Haftanın en güçlü filmi, Disney yapımı, gişe canavarı bir bilim kurgu filmi olan Yarının Dünyası gibi görünse de ben eski usül bir intikam filmi olan Gece Takibi’ni tercih ediyorum.

Filme girmeden önce “yine mi Liam Neeson, yine mi Taken!” diye düşünebilirsiniz ancak Gece Takibi orijinal bir hikayeye sahip ve bunu oldukça sürükleyici bir şekilde seyirciye aktarmayı beceriyor. Kutsi ve Wilma Elles’in Zilin Sesi filmi de ilginç bir yapım. Kutsi bu kez kendini absürt komedinin kollarına bırakmış. Yazıldığı kadar iyi çekilememiş bu filmi gençler sevebilir.

Artık korku filmi yönetmeni olarak ünlenmiş Özgür Bakar, bu kez korkutmak için cinlerden medet ummuyor ve bir alacakaranlık hikayesi olan Helak: Kayıp Köy’e imza atıyor. 19. köyün sırrı ne?

Ayrıca 80’lerin kült korku filmi Poltergeist’ın yeni çevrimi de bugün vizyona sokuluyor. Orijinali kadar eğlenceli değil ama ilk filmden haberi olmayan yeni nesil bu filmi sevecektir. Bir de Sihirbazlar Okulunda Bir Türk adında bir Harry Potter parodimiz var ki, o tam bir muamma! Erdi Dikmen yıllar önce Turist Ömer Uzay Yolu’nda filminde yapılanın benzerini deniyor, bakalım o da kült olmayı başarabilecek mi?

Gece Takibi

Jaume Collet Serra’nın yönettiği ve Liam Neeson, Joel Kinnaman, Vincent D’Onofrio ile Ed Harris’in oynadığı Gece Takibi (Run All Night), 22 Mayıs 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Uzun süre mafya babası Shawn Maguire’ın en iyi arkadaşı olan tetikçi Jimmy, bir polis memuru tarafından esir alınmıştır. Jimmy, kendisinden uzun zaman önce uzaklaşmış oğlu hedef haline geldiğinde, suç dünyasındaki ailesi ve kendisini terk etmiş gerçek ailesi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Jimmy’nin geçmiş hatalarının tek kefareti oğlunun hayatını bir silahın ucundan korumak olacaktır.

Zilin Sesi

Levent Demirkale’nin yönettiği ve Kutsi, Wilma Elles, Kemal Kuruçay, Ayhan Kavas,Esin Gündoğdu, Hakan Salınmış, Sümer Tilmaç ile Bedri Hari’nin oynadığı Zilin Sesi, 22 Mayıs 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Murat Özteke Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kutsi filmde 30’lu yaşlardaki fizik öğretmeni Tarkan’ı canlandırıyor. Futbolcu olma hayali kuran kardeşiyle beraber İstanbul’a taşınan Tarkan’ın bir türlü şansı dönmez. Fizik öğretmeni olarak iş bulamaz ama sonunda müzik öğretmeni olarak iş bulmayı başarır. Aynı okulda İngilizce öğretmeni olan Süreyya ile tanışması hayatında başka maceralar yaşamasına yol açar.

Sihirbazlık Okulunda Bir Türk

Erdi Dikmen’in yönettiği ve Barbaros Dikmen, Selen Seyven, Abdullah Enes Atiş ile Levent Aykul’un oynadığı Sihirbazlık Okulunda Bir Türk, 22 Mayıs 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Iron Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Mehmet, Üniversite sınavında başarı sağlayamayacağını anlayınca ailesinin tepkisinden çekindiği için uyduracağı yalanları düşünmeye başlamıştır. Sınav sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kala bir gece Spellcraft Sihirbazlık ve Büyücülük Okulu’ndan gelen mektupla hayatı değişir. Anne ve babasının büyücülük okuluna göstereceği tepkiden çekindiği için onlara yurt dışında okul kazandığını söyler.

Helak: Kayıp Köy

Özgür Bakar’ın yönettiği ve Soydan Soydaş, Tuğçe Aksum, Ömer Güney, Poyraz Yılmaz, Alpay Aksum, Süleyman Kabaali ile Fırat Tanış’ın oynadığı Helak: Kayıp Köy, 22 Mayıs 2015′de Chantier Films dağıtımıyla Film Fabrikası tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çekimleri, Aksaray, Nevşehir ve Tuz Gölü çevresinde gerçekleştirilen filmde, Özkan ailesi, bir suç olayına karışır ve başlarını bu belâdan kurtarmak için bir köye kaçarlar. Köyde güvende olduklarını sanıp saklanırken, burada yaşanan bir takım paranormal olaylar hepsinin korkulu rüyası haline gelir. Köyden çıkmaya çalıştıkça, köy derinleşen bir labirente dönüşecektir.

OHA: Oflu Hocayı Aramak

Levent Soyarslan’ın yönettiği ve Yaşar Kalyoncu, Adem Yılmaz, Ergun Karamik, Taies Farzan’ın oynadığı OHA: Oflu Hocayı Aramak, 22 Mayıs 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla LVT Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Karadenizli işadamı Ali Baltaoglu, Doğu Karadeniz’i dağ turizmine açacak mega bir inşaat projesine girişmek üzeredir. Kaçkar Dağları milli parkına bu proje kapsamında dağ otelleri, yayla tesisleri, kır siteleri inşa edilecektir. Projenin önünü açacak gerekli kanunlar çıkarılma sürecindeyken, Ali Bey tanıtım ve reklam faaliyetlerine katkıda bulunabileceği düşüncesiyle Karadeniz’in şehir efsanelerini araştıran bir belgesel filme sponsor olur.

Sibirya Mafyası

Gabriele Salvatores’in yönettiği ve John Malkovich, Arnas Fedaravicius, Vilius Tumalavicius, Eleanor Tomlinson, Jonas Trukanas, Vitalij Porshnev, Peter Storare, Arnas Sliesoraitis, Pijus Grude ile Ernestas Markevicius’un oynadığı Sibirya Mafyası (Educazione Siberiana – Siberian Education), 22 Mayıs 2015’de MC Film dağıtımıyla Fanatik Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Sovyetler Birliği zamanındaki Güneybatı Rusyadayız. Güvenlik nedeniyle zulme uğramış topluluklardan oluşan suçluların olduğu bölge çeşitli etnik gruplardan gelen varoş suçluların kontrolü altına girmiştir. Bu suçlu grupları içindeki en fakir ama en korkunç grup ise hiç şüphesiz Sibiryalılar grubudur.

Aşk Vizesi

Simon Helberg ile Jocelyn Towne’un yönettiği ve Simon Helberg, Melanie Lynskey, Zachary Quinto ile Geoffrey Cantor’un oynadığı Aşk Vizesi (We’ll Never Have Paris), 22 Mayıs 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Quinn, liseden beri beraber olduğu Devon ile evlenmeyi planlamaktadır. Her şey yolunda giderken Kelsey’in kendisine aşık olduğunu itiraf etmesi hayatını alt üst eder. Tek kızla bir ömür geçirme konusunda şüpheye düşen Quinn, her şeyi yüzüne gözüne bulaştıracak ve Devon’ı kaybedecektir. Kendi iç yolculuğuna çıkmak için Paris’e giden Devon, orada yakışıklı ve cazibeli Guillaume ile tanışır.

Poltergeist: Kötü Ruh

Gil Kenan’ın yönettiği ve Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Jared Harris ile Nicholas Braun’un oynadığı Poltergeist: Kötü Ruh (Poltergeist), 22 Mayıs 2015′de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Poltergeist: Kötü Ruh, banliyöde oturan Bowen ailesini ve evlerinin ruhlar tarafından ele geçirilmesini konu alıyor. Korku verici ruhlar ailenin küçük kızını kaçırır ve kızlarının sonsuza kadar kaybolmaması için ailenin tüm bireylerinin biraraya gelmesi gerekmektedir. Bildiğimiz aile yapısına sahip bir aile olan Bowen ailesi, dünya dışı, korkutucu bir tuzağın içerisine düşmüştür.

Kayıp Nehir

Ryan Gosling’in yönettiği ve Christina Hendricks, Saoirse Ronan, Iain De Caestecker ile Matt Smith’in oynadığı Kayıp Nehir (Lost River), 22 Mayıs 2015’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bekar bir anne olan Billy, evini kaybetmek üzereyken acil para ihtiyacını karşılamak için esrarengiz bir gece kulübünde çalışmaya başlar. Billy’nin oğlu Bones ise yıkılan şehrin kalıntılarını satmaya çalışırken insanları bıçağı ile parçalamaktan çekinmeyen acımasız Bully’nin hedefi olur. Bu dünyanın tek kurtuluşu ise yıllar önce nehir suları altında kalan bir parçayı su yüzüne çıkarmaktır. Herkes kendi kaderine itiraz etmelidir.

Yarının Dünyası

Brad Bird’in yönettiği ve George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson ile Raffey Cassidy’nin oynadığı Yarının Dünyası (Tomorrowland), 22 Mayıs 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hayal kırıklıklarından yorgun düşmüş, bir zamanların dahi çocuğu Frank Walker ile bilime meraklı Casey Newton, Yarının Dünyası (Tomorrowland) olarak bilinen, zamanda ve uzayda esrarengiz bir şekilde var olan yerin sırlarını ortaya çıkarmak üzere bir yolculuğa çıkarlar. Film, seyircilere, sadece rüyalarda görülebilecek türden yeni boyutların içinde, aralıksız maceradan oluşan heyecanlı bir yolculuk vadediyor.

Tepecik Hayal Okulu

Güliz Sağlam’ın yönettiği belgesel film Tepecik Hayal Okulu, 22 Mayıs 2015’de M3 Film dağıtımıyla İlker Berke tarafından vizyona çıkarılıyor.



Belgesel, birbirinden özgün ve yaratıcı kısa filmleri ve tek uzun metraj filmi Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’la tanınan Ahmet Uluçay’ı anlatıyor. Uluçay, oniki yıl önce beynindeki tümörle tanışır ve onu aldırmak için ameliyat olur. Film seyirciyi Uluçay’ın yaşamına paralel biçimde köye, çocukluğa, düşlere, bir sinema tutkununun dünyasına taşıyor; “Yaşadığı her anı görsellikle tasvir etme tutkusu, sinemayı seven birine engellerle mücadele etme gücü verebilir mi?” sorusuna odaklanıyor.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır