Gündem
05 Tem 2015 09:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Bir aylığına yasaklanan internet sitesi yedi yıldır sansürlü!

Sadece bir aylığına yasaklanan Yeni Özgür Politika adlı sitenin yedi yıldır hukuk dışı yollarla sansürlendiği ortaya çıktı.

Yeni Özgür Politika Gazetesi’nin internet sayfasına 2008 yılında sadece bir aylığına erişim yasağı getiren kararla, sitenin yedi buçuk yıldır hukuk dışı şekilde engellendiği ortaya çıktı.

ANF’nin haberine göre 2006 yılında kurulan Almanya merkezli Yeni Özgür Politika gazetesinin http://www.yeniozgurpolitika.com ve http://www.yeniozgurpolitika.org internet siteleri 2008’de mahkeme kararıyla engellendi. Erişim yasağının kaldırılması talebiyle Yeni Özgür Politika adına başvuruda bulunan Avukat Ramazan Demir, skandal bir durumla karşılaştı.

Mahkemenin, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 5187 sayılı Basın Kanunu’na dayanarak ‘Bir ay süreyle geçici olarak kapatılmasına ve bu süre içerisinde bu sitelerin iletişiminin engellenmesine’ karar verdiği ortaya çıktı.

Kararın kaldırılması talebi TİB’e gönderildi

Avukat Demir bunun üzerine, 23 Haziran günü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunarak, erişim engeli kararının kaldırılmasını istedi. İtirazı değerlendiren mahkeme, bir ay süreyle geçici olarak alınan kararın kaldırılmasına ve gereği için Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı’na (TİB) gönderilmesine hükmetti.

Tazminat davası açacağız

Avukat Demir, “Hem bu kararın uygulanmasına neden olan sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulunacağız hem de devlet aleyhine tazminat davası açacağız” dedi.