Gündem
06 Şub 2015 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

Binali Yıldırım'dan yazar 'Hırsız Vaaar' davası!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, hangi yazara dava açtı?

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yazar  Ali Emre Özsoy hakkında 'Hırsız Vaaar' adlı kitabında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin lira manevi tazminat davası açtı.

Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, dava dilekçesini  Anadolu Adalet Sarayı 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundu.

Dilekçede, davalı Ali Emre Özsoy'un Aralık 2014'te 'Hırsız Vaaar!' isimli bir kitap yazdığı anlatıldı.

Kitabın içeriğinde özellikle hükümeti oluşturan siyasi kişiler ile beraber Yıldırım hakkında asılsız ithamlarda bulunulmak suretiyle iftiralar atıldığı belirtilen dilekçede, kitapta yer alan beyanların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu savunuldu.

Dilekçede, kitaptaki beyanların Yıldırım'ı karalamaya yönelik, toplumun gözünde önyargılı ve yanlış bir algı oluşturma gayreti taşıyan, eleştirel niteliği bulunmayan, ciddiyetten uzak nitelikte olduğu kaydedildi.

Bu tür asılsız isnat ve karalamalar ile Yıldırım'ın siyasi başarısının gölgelenmeye ve engellenmeye çalışıldığı aktarılan dilekçede, "Bir bakan ve siyasetçi olarak, davacı müvekkil, sanki rüşvet alan, menfaat temin eden, yolsuzluk yapan ve adam kayıran kişi konumuna sokulup mahkum edilmeye çalışılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, dava konusu yapılan yayının Yıldırım'ın toplum nazarında şeref ve onurunu zedelemeye, sansasyon oluşturmaya yönelik bir amaçla yapıldığının açık olduğu belirtilerek, Özsoy hakkında 20 bin lira manevi tazminat talep edildi. (AA)