Gündem
21 Haz 2018 13:51 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:43

Bilirkişi Ivana Sert'i haklı buldu! Olmayan parfümden servet kazanacak!

Adnan Akat Kozmetik şirketiyle Ivana Sert, “Ivana Sert For You” markasının parfüm ve makyaj malzemelerinde kullanılması için anlaşma imzalamıştı.

“Ivana Sert For You” markasının parfüm ve makyaj malzemelerinde kullanımı için yaptığı sözleşmeyi haksız olarak feshettiği iddiasıyla Adnan Akat Kozmetik şirketiyle mahkemelik olan Ivana Sert’i haklı bulan bilirkişi, “Davacı 500 bin lira cezai şartın yanı sıra 3 yıllık ciro için 630 bin lira alacaklıdır” diye rapor hazırladı.

Istanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi‘ne açılan davaya göre Adnan Akat Kozmetik şirketiyle Ivana Sert, “Ivana Sert For You” markasının parfüm ve makyaj malzemelerinde kullanılması için anlaşma imzalayan Ivana Sert, şirketten aylık 17 bin 500 lira alacaktı.

İddiaya göre aradan aylar geçmesine rağmen davalı Adnan Akat Kozmetik şirketi, parfüm ve makyaj malzemelerinin üretimine geçmeyerek taahhüt ettiği 2 milyon liralık yatırımı da yapmadı. Davalı kozmetik şirketinin taahhüt ettiği 2 milyon liralık yatırımı yapmasını isteyen Ivana Sert, 10 ay üzerinden 17 bin 5 liranın ödenmesini, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceğini bildirdi. Noterden cevap veren davalı kozmetik şirketi de Ivana Sert’in sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmediğini öne sürdü. Davalı şirket ayrıca Ivana Sert’in sözleşmeyi feshettiğini ve 500 bin lira cezai şart parasının kendisine ödenmesi gerektiğini bildirdi. Ivana Sert’in Avukatı, “Davalı şirket sözleşmeyi haksız olarak feshedemez. Sözleşmenin süresi 3 yıldır. Buna göre davalı kozmetik şirketi müvekkilime 35 ay taksit üzerinden 737 bin lira daha ödemelidir. 2 milyon liralık yatırımı yapmayıp parfüm ve makyaj malzemelerini üretmediği için tanıtım, lansman ve reklamlara katılamayan müvekkilim zarar etmiştir. Davalıdan 737 bin liralık alacağımızdan şimdilik 5 bin lira, 500 bin liralık cezai şart alacağımızdan 5 bin lira, üç yıllık muhtemel cirodan yüzde 15 tutarındaki alacağımız için 5 bin lira olmak üzere toplam 15 bin liranın davalıdan tahsilini istiyoruz” diye konuştu.

'ŞİŞELERE KUSUR BULDU'
Davanın reddini isteyen davalı kozmetik şirketin avukatı da cevap dilekçesinde, “Müvekkilim Adnan Akat Kozmetik şirketi “Ivana Sert For You” markası için koku ve şişesini tasarlamıştır. Kuaför salonlarına “Ivana Sert For You” markası için kullanılacak çok sayıda stant yapılmış ve dağıtılmıştır. Ancak davacı bu marka ile ürünün piyasaya çıkmasını sürekli geciktirmiştir. Kendisine gösterilen şişelerde sürekli kusur bulmuştur. Önce spor bir koku istemiş, ardından vazgeçerek klasik koku istemiştir. Şişenin kapak tasarımı için İtalya’ya bile götürülmüştür. Davacı Ivana Sert müvekkil kozmetik şirketinin reklamlarında oynaması gerekirken başka bir şirketin reklamında oynamıştır diye konuştu.

BİLİRKİŞİ: IVANA SERT HAKLI
Mahkeme dava dosyasını bilirkişiye gönderdi. Hazırlanan bilirkişi raporunda davalı kozmetik şirketinin sözleşmeyi feshetmesinde haksız olduğunu, sözleşmedeki yükümlülüklere aykırı davrandığını ifade etti. Ivana Sert’in haklı bulan bilirkişi, “Davacı Ivana Sert 500 bin lira cezai şart ile 3 yıl için her ay 17 bin 500 liradan toplam 630 bin lira talep edebilir. Ayrıca ciro üzerinde yüzde 15 üzerinden 30 bin lirayı da alabilir. Davalı şirketin kayıtlarından Ivana Sert’e ödenmiş gösterilen 37 bin 500 lira düşüldüğünde davacı Ivana Sert’in isteyebileceği rakama ulaşılacaktır” dedi. (Hürriyet/Özge Eğrikar)