CineRadar
04 Nis 2014 11:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Bildiğiniz bütün kavga sahnelerini unutun!

Vizyonda rekor haftası! Bu hafta tam 10 yeni film gösterime giriyor ve hangisi sizin için, öğrenmek isterseniz mutlaka Murat Tolga Şen'in hazırladığı Cineradar köşemizi okuyun.

Baskın 2

Gareth Huv Evans’ın yönettiği ve Iko Uwais, Arifin Putra, Oka Antara ile Tio Pakusadewo’nun oynadığı Baskın 2 (The Raid 2: Berandal), 04 Nisan 2014’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.

Tahmin ettiğinden çok daha zorlu olan baskın operasyonuyla çeteyi çökerten Rama, yeraltı dünyasının çok daha büyük isimlerinin dikkatini çeker. Ailesi tehlike altındadır, karısını ve yeni doğmuş bebeğini korumanın tek bir yolu vardır. Yeraltı dünyasına casus olarak girecek ve yozlaşmış sistemin çürük halkalarını oluşturan en tepedeki politikacı ve polisleri açığa çıkarmak için aralarına sızacaktır. Rama bu gizli görev için çete liderinin oğlunun ekibine girebilmelidir.

Nuh: Büyük Tufan

Darren Aronofsky’nin yönettiği ve Russell Crowe, Emma Watson, Logan Lerman ile Jennifer Connely’nin oynadığı Nuh: Büyük Tufan (Noah), 03 Nisan 2014’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.



Cesaret, fedakârlık, umut ve kurtuluşun ilham veren hikâyesi Nuh: Büyük Tufan’da Russell Crowe, vahiysel bir tufanın dünyayı yok etmesinden önce kurtarma görevi için Yaradan tarafından seçilen kişiyi canlandırıyor. Daha önce hikâyenin tamamı izleyiciyi, korku ve inanç, yıkım ve zafer, güçlükler ve umutlar içinde yolculuk yaparken bu göz alıcı olayları Nuh ve ailesinin gözlerinden tecrübe etmeye davet eden canlı bir destanda beyazperdeye getirilmemişti.

Meleklerin Mucizesi

Biray Dalkıran’ın yönettiği ve Hakan Türkşen, Gaye Gürsel, Cem Kılıç, Altan Erkekli, Ayşen Gruda, Dilek Serbest, Murat Parasayar ve Yıldız Asyalı’nın oynadığı Meleklerin Mucizesi, 04 Nisan 2014’de Özen Film dağıtımıyla Yazz Film Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.



Geçmişin izlerinden kurtulamayan ve kendini affedemeyen Hakan’ın mucizelerle dolu hayatına ışık tutan Meleklerin Mucizesi, Hakan’ın şanssızlık ve sıkıntılarla dolu yaşamının, meleğinin hayatına girmesi ile değişimini anlatıyor. Umut dolu film Meleklerin Mucizesi’nde meleklerle tanışacak olan seyirci sürükleyici bir hikâyeye tanık olurken, hem gülecek hem de inanılması güç olaylarla karşılaşacak.

Mandıra Filozofu

Müfit Can Saçıntı’nın yönettiği ve Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin, Ayda Aksel ile Eser Eyüboğlu’nun oynadığı Mandıra Filozofu, 04 Nisan 2014’de Cine Film dağıtımıyla MinT Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.



Çökertme köyünde yaşayan, modern hayata sırtını çevirmiş olan Mustafaali günlerini kitap okuyarak geçirmektedir. Çalışmaya karşı olan Mustafaali her türlü yaşamsal ihtiyacı için doğanın ona verdiği nimetlerden faydalanır. Cavit ise İstanbul’da yaşayan zengin bir iş adamıdır. Cavit’in tek derdi çalışmak, kazanmak ve birikim yapmaktır. Mustafaali’nin Çökertme koyundaki arazisine butik otel yaptırmak isteyen Cavit’in hayatı, Mustafaali ile tanışınca altüst olur.

Aşk Oyunu

Umut Yüksel’in yönettiği ve Kemal Uçar, Pınar Göktaş, Ebru Öztürk ile Lemi Filozof’un oynadığı Aşk Oyunu, 04 Nisan 2014’de Tiglon Film dağıtımıyla Ezgi Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Cevat, 28 yaşlarında Mengenli profesyonel bir aşçıdır; bir gece rüyasında vefat etmiş babası Ekrem’i görür. Ekrem, Cevat’a Galatasaray’ın şampiyon olması için iki arkadaşıyla birlikte Bolu’ya mangal yapmaya gelmesini söyler. Ayrıca maç boyunca orada durmalarını, kimseye haber vermemelerini, telefon ve radyonun da çekmemesi gerektiğini söyler. Bütün bunları yaparlarsa Galatasaray şampiyon olacaktır. Fakat o gece bekledikleri gibi gitmeyecektir, üç arkadaş beklemediği bir şeyle karşılaşacaklardır.

Bırakmak İstiyorum

Yücel Yolcu’nun yönettiği ve İpek Sorak’ın yapımcılığını üstlendiği Bırakmak İstiyorum, 04 Nisan 2014’de Mars Entertainment Group dağıtımıyla Böcek Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Sigara tiryakisi hemen herkes “Yıllarca yatmadan önce yaptığım son şey sigara içmek oldu, kalkar kalmaz yaptığım ilk şey de sigara içmek.” der. Size “Sinemada bir film izleyeceksiniz ve hemen sigarayı bırakacaksınız” desek, inanır mısınız? Bırakmak İstiyorum Emre Üstünuçar’ın 10 yıllık terapistlik tecrübeleri ışığında gösterime sunuluyor. Bırakmak İstiyorum, “Sigara sağlığa zararlıdır, sigara sizi öldürür” demeden, sigarayı bırakmanızı sağlayacak, üstelik bir paket sigara fiyatına.

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol

Justin Chadwick’in yönettiği ve Idris Elba, Naomie Harris, Tony Kgoroge ile Riaad Moosa’nın oynadığı Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol (Mandela: Long Walk To Freedom), 04 Nisan 2014′de Pinema Film dağıtımıyla MG Beyond tarafından vizyona çıkarıldı.



Nelson Mandela’nın hayatı. Filmin ilk gösterimi geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da yapıldı. Barack Obama: “1990 yılında Mandela hapisten çıktığında ben Hukuk Fakültesi’nde öğrenciydim. Güney Afrika liderinin özgürlüğe kavuşması büyük bir onurdu. İnsan ruhu sonsuza dek tutsak edilemez. Adalet ve gerçeklik er ya da geç kazanır.” dedi.

Çocuk Büyütme Rehberi

Eugenio Derbez’in yönettiği ve Eugenio Derbez, Jessica Lindsey, Loreto Peralta ile Daniel Raymont’un oynadığı Çocuk Büyütme Rehberi (Instructions Not Included), 04 Nisan 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Valentine ve kızı arasındaki hikâye, Valentine’in bir gün kapısının çalınmasıyla başlar. O güne kadar kızı olduğunu bilmeyen çapkın adam, karşısında eski sevgilisini görür. Bebeği bırakıp giden genç kadın Valentine’nin hayatını tamamen değiştirecektir. Tüm alışkanlıkları, yaşam şekli artık küçük bir kızın büyütülmesi ve onun mutlu olması için değişen çapkın genç adamın müthiş serüveni beyazperdeye taşınıyor.

Kan Kokusu

Jim Mickle’nin yönettiği ve Bill Sage, Ambyr Childers, Julia Garner ile Kelly McGillis’in oynadığı Kan Kokusu (We Are What We Are), 04 Nisan 2014’de M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Bir yeniden çevrim olan filmde, Parkers ailesi, babaları Frank’in katı kurallarıyla herkesten uzak, münzevi bir hayat sürmektedir. Annelerinin beklenmeyen ölümünün ardından Iris ve Rose küçük kardeşleri Rory’ye göz kulak olmanın yanı sıra geçmişe ait ürkütücü bir sırrın yeni yüklenicileri olacaklardır. Fırtına nedeniyle taşan nehir ailenin sakladığı vahşi sırrın ipuçlarını ortaya çıkarınca, evlerinin kapısı yıllarca uzak durdukları kasabalı tarafından çalınmaya başlanacaktır.

Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi

Ben Stassen’in yönettiği ve Tolga Çevik, Altan Erkekli, Volkan Severcan ile Berna Diribaş’ın seslendirdiği animasyon Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi (The House of Magic), 04 Nisan 2014’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Terk edilmiş bir yavru kedicik olan Şimşek, kendine bir barınak ararken, emekli sihirbaz Lawrence’a ait gizemli bir malikaneye gizlice girer. Lawrence, Şimşek’e evinde hoş karşılandığını hissettirir fakat Lawrence ayağını kırıp hastaneye kaldırılınca, yeğeni evi satması için onu oyuna getirmeye çalışır. Fakat evin sakinleri, evlerini savunmak için inanılmaz bir plân geliştirirler.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. / Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.