Gündem
21 Eki 2014 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

Beyin kanaması geçiren Zaman yazarının doktorundan açıklama!

Zaman gazetesi yazarı ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Zaman gazetesi Yazarı ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'in, geçirdiği beyin kanamasının ardından solunum cihazından çıkarıldığı, ilk güne göre de hayati tehlikeyi atlattığı açıklandı. Gürsel'in zihinsel ve sinir sisteminde her hangi bir sorunu olmadığı öğrenildi.

Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) tarafından Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Ekonomi Konferansı'na konuşmacı olarak katılan Zaman gazetesi Yazarı Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, önceki gün sabah saatlerinde kaldığı otelde rahatsızlanarak önce Kemer Devlet Hastanesi'ne ardından da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Burada beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Prof. Dr. Gürsel yoğun bakıma alınmıştı. İlk etapta hayati tehlikesi bulunduğu açıklanan ve solunum cihazına bağlanan Gürsel, dün itibariyle solunum cihazından çıkarıldı. Gürsel'i yoğun bakımda takip eden Akdeniz Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melike Cengiz, hastanın ilk gün önce yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alındığını hatırlattı. Bu dönemde Gürsel'in bilincinde hafif bir gerileme mevcut olduğunu belirten Cengiz, "Tomografi bulguların da beyin içerisinde yaygın bir kanma söz konusuydu. Takip eden anjiyo ve tomografisinde damar görüntülemeleri yapıldı. Bunun sonucunda cerrahi bir müdahaleye neden olmadığı gösterildi. Hastayı solunum cihazına bir gün boyunca bağlı tuttuk fakat dün öğle saatlerinde solunum cihazından ayırdık şuan bilinci açık solunum desteğine ciddi şekilde ihtiyacı yok. Sadece oksijen desteği veriyoruz. Fakat beyin kanamaları sonrasında özellikle 48 saatte beyin damarlarında kasılma ve buna bağlı olarak da genel şuur bilinç durumunda bir takım gerilemeler meydana gelebilir. Bu nedenle hastamızı en az bir kaç gün daha yoğun bakımda doktorların sürekli hizmette olduğu, yoğun bakımda misafir edeceğiz bu süreçte." dedi.

Hastanın bilinçsel olarak ya da santral sinir sistemiyle ilgili bir gerileme olmaması durumda yoğun bakımdan çıkarabileceğini belirten Cengiz, şuan için genel durumunun iyi olduğunu belirtti. Şuan için hastanın baş ağrıları, hafif görme bulanıklığı dışında ciddi bir şikayeti olmadığını söyleyen Cengiz, "Tüm uzuvlarında kas gücü oldukça iyi. Bilinç olarak da son derece iyi durumda. 3 gün yoğun bakım içerisinde sürekli iyiye doğruya gidiş var. Hayati tehlikesi de dün ve önceki güne çok daha az fakat tamamen kalkmış bir hasta yoğun bakımda tutulmayacaktır zaten. Hayati tehlike tamamen bitti diyemeyiz. Ama ilk güne göre oranla çok daha düşük. Hastada ciddi bir seker oluşturacak boyutta bir kanama görmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'in eşi Tulin Gürsel ve çocuklarının hastane önünde bekleyişi devam ediyor.