Gündem
06 Mayıs 2015 14:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Beşiktaşlı Tolga Zengin'den Dan Bilzerian'a şok küfür! “Senin cibilliyetini..."

ABD'li ünlü poker oyuncusu Dan Bilzerian, sözde Ermeni soykırımına ilişkin olarak bir yorum yaptı. Bu yorumuna Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin tepki verdi.

Dünyaca ünlü poker oyuncusu ABD’li Dan Bilzerian sosyal medya hesabından “Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümü. Türk devleti 1.500.000 Ermeni’yi katletti, Bilzerian ailesinin de yarısını. Bugün hala, bu soykırımı kabul etmiyorlar. Bu, Alman holocaustunu engelleyebilecek bir farkındalık yaratabilirdi.  Bundan dolayı Türklerden nefret etmiyorum çünkü sorumlu olanların hiçbiri hayatta bile değil, fakat tarih kendini tekrar edebilir, bu yüzden Türk hükümeti bunun gerçekleştiğini kabul etmeli. Bunu söylemişken, etnik köken, din, ya da nerede doğduğundan gurur duymaya inanmıyorum, çünkü bunlar kontrol edebileceğin şeyler değil. Bir insan olarak kendinden, başardığın şeylerden, başkaları için yaptıklarından, ve hayatındaki engelleri nasıl aştığından gurur duymalısınız. Şüphe etmeden kendisi olmak için özgürlüğü takdir ve takip eden tüm insanlara, askerlere ve gazilere” dedi.

Bu yorum Dan Bilzerian’ın Türk takipçilerini ve Tolga Zengin’i kızdırdı. Milli file bekçisi, ABD’li ismin yorumuna “Sebnin cibiliyetini s……” diyerek tepki gösterdi.

Bu tepki üzerine Dan Bilzerian’ın Türk takipçileri, Tolga Zengin’e büyük destek verdi.