Magazin
28 Nis 2016 08:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Beren Saat'in GSM firmasına açtığı davada karar! Tek kare için 200 bin lira!

Beren Saat kendi görüntüsünü izinsiz kullanan GSM firmasına açtığı davada haklı bulundu.

Beren Saat, dizide iskelede oturup “Gel gel kayıkçı” dizeleriyle başlayan eseri seslendirdiği sahneden bir kareyi kendi reklamında kullanan GSM şirketini affetmedi.

Saat, izinsiz reklam nedeniyle bir GSM firmasına İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 2 yıl önce dava açmıştı. Firmayı, izni olmadan ve herhangi bir bedel ödemeden kendisini reklamda kullanmakla suçlayan Saat, firmadan 220 bin liralık tazminat talep etmişti.

Davalı firma, Saat'i reklam amacıyla ürün tanıtımında ticari olarak kullanmak gibi bir gayelerinin olmadığını belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme, dosyayı bilirkişiye gönderdi.



Bilirkişi, Saat'in haklı olduğu yönünde görüş bildirdi. Saat'in 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' adlı dizide oynadığı ve davalı şirketin de bahse konu kareyi kullandığı belirtilen raporda, firmanın itirazları yersiz bulundu.

TİCARİ AMAÇLI

Kullanımın ticari ve reklam amaçlı olduğu yer alan raporda "Dünyada milyonlarca kare içerisinden bu karenin kullanılması bu hususun hiç şüphesiz kanıtıdır. Böyle bir kullanımın bedeli yaklaşık 200 bin liradır" dendi. Davanın son duruşmasında bilirkişi raporuna karşı taraf vekillerine cevap haklarını kullanmaları için süre verildi