Polemik & Kulis
28 Mar 2017 11:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:35

Bengütürk'te "hayır" krızi sürüyor! Ekranların 'Asena'sı da kovuldu! (Medyaradar/Özel)

Başkanlık sistemine 'hayır' diyen Genel Yayın Yönetmeni Murat İde ile ekran yüzü Çiğdem Akdemir'in gönderilmesinin ardından bir ayrılık daha yaşandı.

MHP'nin yayın organı olarak bilinen Bengütürk'te Genel Yayın Yönetmeni Murat İde ve ekran yüzü Çiğdem Akdemir'in görevlerine son verilmesinin ardından bu kez yine bir ekran yüzüyle yollar ayrıldı.

Başkanlık sistemi karşıtı tutumuyla bilinen ve referandumda "hayır" diyeceğini açıklayan Bengütürk Genel Yayın Yönetmeni Murat İde, Devlet Bahçeli'nin talimatıyla görevinden alınmıştı.

Kısa bir süre sonra kanalda haber sunuculuğu yapan Çiğdem Akdemir'in görevine de aynı sebeple son verilmişti.

'Görevden alınanlar' zincirine bir halka daha eklendi.

Her sabah “Gündoğdu” ve haftalık “Buyurun Konuşalım” programlarının editörü ve sunucusu Esra Yıldız'ın da çıkışı verildi. Sevilen ekran yüzünün de "hayır" yönünde görüş belirtmesi nedeniyle görevine son verildiği belirtiliyor.

Konuklarına sorduğu 'başkanlık anayasası' soruları parti içinde rahatsızlık yaratan Esra Yıldız, sosyal paylaşım sitesindeki son paylaşımında, "Bazen doğru bildiğini yapmalısın. Sonuçların canı cehenneme" diye yazdı.



Mesleğe Kanaltürk televizyonunda adım attıktan sonra Habertürk ve Tarımtürk Tv'de çalışan Yıldız 4 yıldır görev aldığı Bengütürk'te "Asena" olarak tanınıyordu. 



MEDYARADAR/ÖZEL