Televizyon
30 Mar 2015 16:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Ben Bilmem Eşim Bilir’den konsept sürprizi

Kanal D’nin sevilen yarışma programı ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’in eğlenceli sunucusu İlker Ayrık, “Birçok farklı bölüm yaptık. Çok yakında ‘Azerbaycan’ konseptiyle seyirci karşısında olacağız” dedi.

‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ yarışmasını sunan İlker Ayrık programın konsept bölümlerine eklediği ünlüler bölümüyle izleyenlerden beğeni topladı. Seyirciden gelen talep üzerine haftada iki gün ekrana gelecek olan ‘Ben Bilmem Eşim Bilir Ünlüler’ programının nasıl ortaya çıktığını anlatan Ayrık, proje hazırlıklarından da bahsetti.

‘Ben Bilmem Eşim Bilir Ünlüler’ fikri nereden çıktı?
Fikir uzun zamandır vardı. İlk olarak yılbaşı özel bölümü için yaptık ve çok iyi tepki aldı. Bu bir konsept ‘Ben Bilmem İkizim Bilir’, ‘Ben Bilmem Eşim Bilir Gurbetçiler’, ‘İhtiyar Delikanlılar’ ve ‘Annem Bilir’ gibi bölümler yapmıştık. Çok yakında ‘Azerbaycan’ konseptiyle seyirci karşısında olacağız.  Bizde konsept bitmez.

Yarışacak     çift bulmakta zorlanmadınız mı?
Yarışmacı seçmek için çalışan bir ekip var. Pek işlerine karışmam. Yarışmacılarla stüdyoda tanışırım. Sohbetin heyecanını düşürmek         istemem.
Ünlülerle durum biraz farklı. Onlarla yarışma öncesi sohbet ediyorum. Yarışma hakkında bilgi verip onları rahatlatmaya çalışıyorum.

Yarışmada ünlülere göre değişiklikler yaptığınız oluyor mu?
Hangi oyunların oynanacağını yarışma başladıktan sonra öğreniyorum. Ünlü bölümleri için de durum böyle. Oynayacağımız oyunlar aybaşında belirleniyor ve ona göre hazırlanıyor. Malzeme alımı, oyun tedariği vs. Ayrıca benzer oyunların üst üste gelmemesi için de çaba harcanıyor. Ünlü ünsüz, ayrı gayrı yok. Herkese acı biber, herkese topuklu ayakkabı.

Ünlüler bölümleriyle reytinglerinizin artmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Seyirci bu fikri sevdi. Ünlülerin de bu yarışmaya katılmalarından ve yarışmalarından zevk aldı demek ki. Özel hayatı hiç taciz etmeden, aile hayatı konuşuyoruz. Gelen ünlüler samimiyetimize kendilerini teslim edip sohbete katılıyor. Seyircinin hoşlandığı şeylerin başında bu geliyor.

Program yapımcılığı yapacağınızı duyduk…
‘Yapışık Kardeşler’i çekmek için ‘Pervasız Yapım’ adlı yapım şirketi kurdum. Filmimiz     1 milyon seyirciye ulaştı ve şirket ilk işinde büyük bir başarı göstermiş oldu. Bu işlerde yalnız değiliz. Çok kuvvetli bir ekibim var. Yeni formatlar, projeler ve filmler yolda.

Kariyerinizde yükseliş devri diyebilir miyiz?
Hep çalışırdım, hep çalışkandım. Yaptığım işler çok göz önünde olduğu için size öyle geliyor olabilir.

Sizin bu yarışmayla özdeşleşmeniz ve sunuculukta ilk akla gelen kişi olmanız size ne hissettiriyor?
Çok iyi hissettiriyor. Bu başarı her başarı gibi takım çalışmasından kaynaklanıyor. Ben sadece takım kaptanıyım ama takımın her bölgesindeki  oyuncuları alanındaki en iyi oyuncular. Bu, başarı için çok büyük avantaj.

Bu program sunuculuğunuzun karnesi oldu diyebilir miyiz?
Buna ben bir şey diyemem.     Öyleyse ne mutlu bana.

‘260 araba dağıttık’

Programda kaç kişi araba sahibi oldu ve ödül kazandı?
Daha 3 sene olmadı. Dağıtılan ödüller ise; 260 otomobil, 3 tanesi lüks, bir ev, bir balayı, kim bilir kaç tane bebek koltuğu, araba kokusu, vites topuzu tesbihi ve açılmamış onlarca paket ciklet.
n Yarışmayı sunma konusunda kendinize bir zaman sınırı koyuyor musunuz?
Şu an için hayır. Hâlâ çok eğleniyor ve mutlu oluyorum. Başlamak aklımda yoktu ve birden başladım sunmaya. Şu an için de bitirmek yok aklımda.

‘Eşimle katılırdım’

Bu programı sunmuyor olsaydınız, eşinizle ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’e katılır mıydınız?
Seve seve katılırdım. Çok da iyi yarışırdım. Kendime de eşime de güveniyorum.

İşten vakit bulduğunuzda neler yapıyorsunuz?
Aslında çok vakit kalmıyor. Kalanı da ailemle geçirmeyi seviyorum. İki yaşında bir oğlum var. Onunla ve eşimle zaman geçiriyorum. Geziyoruz, tozuyoruz. Bisiklet biniyoruz.

Melis Güvenç-Milliyet