Televizyon
05 Oca 2017 14:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:21

Bekir Develi ile Annemin Yemeği hangi kanalda başlıyor?

Bekir Develi ile Annemin Yemeği’ Anadolu’nun yitip gitmeye yüz tutmuş asırlık yemek tariflerimi ekrana getirecek.

Bekir Develi’nin sunacağı program 7 Ocak Cumartesi günü ilk bölümü ve 8 Ocak Pazar günü ikinci bölümü ile TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Bundan böyle cumartesi ve pazar günleri saat 18.30’da ekrana gelecek ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’nde yeni neslin öğrenmeye ve yapmaya üşendiği, Anadolu’nun tarihi kadar eski lezzetlerini yeniden canlandırmak için Anadolu köyleri karış karış gezilecek.

Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutan yöresel lezzetlerinin arşivleneceği programda, anneler, nineler, teyzeler hem eğlenecek, hem de köy meydanında genç nesillere ve gelinlik kızlarına yemek yapmayı öğretecek. Bekir Develi ile köy meydanında kurulan mutfakta taze ve doğal malzemeler ile yöreye has yemekler pişerken, Anadolu insanının hikâyeleri, yörenin kültürü ekrana taşınacak.

Bekir Develi’nin şakalarıyla süsleyeceği ve sohbetleri ile mutfağa dair püf noktalarıyla renklendireceği programın her bölümü farklı bir köyde, farklı aşçılarla geçecek, farklı yöresel lezzetler izleyenlerle buluşacak.

Yemek yapmayı hiç bilmeyen bir insanın bile izledikten sonra yöresel yemekleri rahatça yapabilmesini sağlayacak programın her bölümünün sonunda yemeği yapan aşçıya sürpriz hediyeler verilecek.

Cumartesi ve Pazar günleri, saat 18.30’da farklı bir köyün meydanından yükselen kokular, TRT1 ekranlarından izleyici ile buluşacak. ‘Bekir Develi ile Annemin Yemeği’ 7 Ocak Cumartesi günü saat 18.30’da yayınlanacak ilk bölümü ile TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.