Polemik & Kulis
11 Haz 2015 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Baykal-Erdoğan zirvesi, hangi gazeteciyi işinden etti?

Baykal ile Erdoğan zirvesini, Büyükanıt ile Erdoğan arasındaki Dolmabahçe görüşmesine benzeten gazeteci işinden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal arasındaki görüşme çarpıcı yorumlara konu oluyor. Halk TV yorumusu Ümit Aslanbay, Baykal ile Erdoğan zirvesini, emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Erdoğan arasındaki Dolmabahçe görüşmesine benzetti.

Aslanbay'ın canlı yayında yaptığı yorumlardan sonra Halk TV'den kovulduğu öğrenildi.

"BÜYÜKANITLI ZİRVEDEN FARKI YOK" DEDİ İŞİNDEN OLDU

Baykal'ın Erdoğan ile koalisyon konusunda görüşme yapmasının yanlış olduğunu vurgulayan Aslanbay, kapalı kapılar ardındaki görüşmelerin Erdoğan-Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesinden farkı olmadığını söylerken, Baykal'ın ne konuşulduğunu detaylı bir şekilde açıklaması gerektiğini kaydetti. Aslanbay'ın Baykal'a dönük eleştirilerinden sonra Halk TV'den kovulduğu öğrenildi.

İşte Aslanbay'ın canlı yayındaki o sözleri:

"HER ŞEY ORTAYA SERİLMELİ"


"Burada yapılan görüşmeyi noktasından virgülüne kadar bilinmeli. Sayın Cumhurbaşkanı ne istemiştir Sayın Baykal'dan, neyin aracısı olarak görevlendirmiştir. Bunlar açıklanmalı. Her hangi bir şaibe hem CHP'ye hem Sayın Baykal'a zarar verir.

"DOLMABAHÇE'Yİ HATIRLAYIN..."

Dolmabahçe görüşmesini hatırlayın. Hala konuşmuyor muyuz? Erdoğan ile Büyükanıt ne konuştu hala bunların üstüne bir sürü spekülasyon yapılıyor. Doğru ya da yanlış hala konuşuluyor.



"YANİ NE KARIŞIYOR İŞE"

Yani bu koalisyonu falan neden karıştırıyor anlamadım. Yani dese ki Meclis Başkanı olarak vekaletini almak için konuştuk, koalisyonu falan da ben bilmem dese tamam. Ama şöyle izlenim edindim falan, bunlar nasıl laflar...

"BU SAYGISIZLIK ORTADAN KALKMAZ"

Bu kapalı kapılar ardında yapılan bir takım görüşmeler yanlış. Şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu'na bilgi verdim diyor. Bu da saygısızlık, bu da manzarayı kurtarmaz."