Güncel
20 Eki 2016 01:23 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:35

Batı Akdeniz Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısı

- 5+5 Batı Akdeniz Ülkeleri, kaçak göçmen kafilelerinden teröristlerin sızmasını engellemek için güvenlik önlemlerinin alınmasını kararlaştırdı

CEZAYİR (AA) - Batı Akdeniz ülkelerinin, Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya deniz yoluyla giden kaçak göçmen kafilelerinden teröristlerin sızmasını engellemek için birtakım güvenlik tedbirinin alınmasını kararlaştırdığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cezayir'de gerçekleştirilen 5+5 Batı Akdeniz Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda, Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya giden kaçak göçmen kafilelerine terör gruplarının sızmasının engellenmesi ve yasa dışı göçle mücadele için bazı güvenlik önlemlerinin alınması kararlaştırıldı.

Anlaşmaya göre, "Akdeniz'e kıyısı olan ülkelere bağlı sahil güvenlik güçleri arasında daha fazla koordinasyon ve bilgi değişiminin sağlanması, öte yandan Akdeniz'in güneyindeki sahillerde gözetleme yapılması için modern teknik araçların kullanılması" öngörülüyor.

5+5 Batı Akdeniz Ülkeleri, Afrika'dan Fas, Cezayir, Tunus, Moritanya ve Libya, Avrupa'dan İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz ve Malta'dan oluşuyor.

Cezayir Savunma Bakanlığınca daha önce yapılan açıklamada, Cezayir'in dönem başkanlığında düzenlenen toplantıda güvenlik sorunları ve yasa dışı göçle mücadele konularının ele alınacağı bildirilmişti.