Gündem
03 Kas 2016 23:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:38

Başsavcılıktan Yılmaz Özdil ve Barış Pehlivan kararı!

Özdil ve Pehlivan'a Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu 'FETÖ'den yargılanan savcının yaptığını yazmaları üzerine soruşturma açılmıştı.

Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmayı yürüten savcı Murat İnam'ın 'FETÖ' davasında yargılandığını yazan gazeteci Barış Pehlivan ile Yılmaz Özdil hakkında 'takipsizlik' kararı verildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhuriyet gazetesine yönelik susturma soruşturmasını yürüten Savcı Murat İnam'ın, 'FETÖ/PDY' davasında yargılandığı haberini yaptıkları gerekçesiyle Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Yılmaz Özdil hakkında başlatılan soruşturmaya, 24 saat sonra takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca, Gazeteci Yılmaz Özdil ve Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında Cumhuriyet'e yönelik soruşturmayı yürüten Savcı Murat İnam'ın FETÖ/ PDY davasının sanıkları arasında yer aldığını haberleştirmeleri üzerine dün soruşturma başlatıldı.

Savcılık, Özdil ve Pehlivan tarafından kaleme alınan yazıları, "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçu kapsamında rutin olarak ele alarak 2 Kasım'da re'sen incelemeye aldı.

Savcılık tarafından yapılan inceleme sonucunda, Özdil ve Pehlivan hakkında 24 saat sonra "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek suçunun yasal unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Bozdağ, "Soruşturma yok" demişti

Bozdağ, Savcı İnam'ın 'FETÖ'den yargılandığını ortaya Barış Pehlivan için açılmış herhangi bir soruşturma bulunmadığını bildirdi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında, “Cumhuriyet’e FETÖ operasyonu yapan savcı, FETÖ üyeliğinden yargılanıyor” başlıklı haberinden dolayı soruşturma başlatıldığı iddia edilmişti.