Gündem
23 Kas 2014 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Basın-İş'ten gazetecilere verilen hapis cezasına tepki!

DİSK Basın-İş, 'yolsuzluk' haberi nedeniyle gazetecilerin hapse atılmasına isyan etti.

'17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet' operasyonlarını haberleştiren gazetecilerin hapis cezası almasına DİSK Basın-İş'ten tepki geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Basın-İş, "Basın özgürlüğü gün gelir size de lazım olur" dedi.

Basın-İş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Savcılık: Kayıtlar yasal dinlemelere ait
TUBİTAK: Telefon kayıtlarında montaj yok
Gereği düşünüldü: Yolsuzluk haberleri yapan gazetecilerin hapis cezası ile cezalandırılması

AKP-Cemaat çatışması sonrasında ortalığa saçılan yolsuzluklar dünyanın neresinde olursanız olun haber değeri taşır. Bir habercinin görevi ise bunların güvenirliğini test ederek kamuoyuna yansıtmaktır. Savcılığın yasal dinleme kayıtları olduğunu, TUBİTAK'ın ses kayıtlarında kurgu olmadığını söylemesine karşın, hakim karşısına çıkıp, cezalandırılanlar yolsuzluk haberini yapanlar oldu.

İsteniyor ki, hırsızlık yapanlardan kimse hesap sormasın, isteniyor ki gazeteciler gerçekleri değil sadece onların istediklerini yazsın. Önce medyanın sahiplik yapısını değiştirdiler, ardından biat etmeyen gazetecileri işten attırdılar. Yetmedi, istedikleri dikensiz gül bahçesine kavuşamadılar. Bu kez işten attırıp, 'açlıkla terbiye edemedikleri' gazetecilere karşı arka arkaya dava açmaya başladılar. Davalar ve ertelenen cezalar Demokles'in kılıcı gibi habercilerin tepesinde sallanıyor.

Bu yöntemlere yabancı değiliz, bu güne kadar pek çok iktidar denedi, başaramadı. AKP'de başaramayacak, cezaevlerine doldursanız yine yazacağız, bütün yayınları kapatsanız haberlerimizi yine halka ulaştıracağız. Ama unutmayın, tıpkı hukuk gibi özgür bir basın gün gelir size de lazım olur.