Gündem
22 Tem 2014 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:29

Başbuğ'un refakatçisine de gözaltı

İstanbul Terörle Mücaddele Şube Müdürlüğü tarafından polislere yönelik 22 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan isimlerden birisi dikkat çekti.

Polisin sahur vakti düzenlediği operasyonda gözaltına alınan rütbeli polislerden birisi de eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Amiri Gafur Ataç oldu.

Gafur Ataç'ı Türkiye İlker Başbuğ'un Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklandığı gün tanımıştı. Başbuğ'a Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden Silivri Cezaevi'ne giderken refakat eden Ataç Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, Ergenekon Masası amirliğini yapmış, 17 Aralık'ın ardından yapılan tasfiyelerle görevden alınan isimlerden olmuştu.

Başbuğ'a tutuklandığı gün Silivri'ye kadar eşlik eden Emniyet Müdürü Ataç hakkında dönemin Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya şu satırları kaleme almıştı:

"Başbuğ'un yanındaki şahsı arkadaşlara sordum, başarılı bir polismiş. Temiz yüzlü, gelecek vaat ettiği söylenen bu sakin görünümlü emniyetçinin adı Gafur Ataç. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yıldızı parlak isimlerinden. Rütbesi emniyet amiri. Son bir yıldır PKK masasında çalışıyormuş. Ergenekon soruşturmasına bakan büroda görevliymiş. Asıl ilgi çekici olan ve benim içimi sızlatan bilgi ise Müdür Ataç'ın daha önceki göreviyle ilgili...

Arkadaşlarım, emniyet içinde de el üstünde tutulan bu polis amirinin önemli bir PKK uzmanı olduğunu söylediler. Ergenekon masasından önce bütün mesaisini bölücü terör ve PKK konusunda harcamış.

Derinlemesine düşününce iç burkucu bir detay... İsterdim ki İlker Başbuğ ve Gafur Ataç PKK'yla mücadele için bir araya gelmiş ve kafa kafaya çare arıyorlar olsun."