Gündem
01 Nis 2015 16:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Başbakan'dan "sansür" açıklaması: Onların cenazeye gelme hakkı yoktu!

Başbakan, savcının cenaze töreninde bazı tv, gazete ve internet sitelerine uygulanan sansürü de bizzat kendisinin istediğini belirtti.

Dün iki DHKP-C üyesinin Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alması sonrası gerçekleştirilen kanlı operasyonun ardından kameraların karşısına geçen Davutoğlu, bugün savcı Kiraz’ın cenazesinin ardından bir açıklama daha yaptı.

AKP’nin Türkiye’de demokrasinin son kalesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, seçimlere kadar benzer ‘provokasyonlar‘ın devam edebileceğini söyleyerek “Artık sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak. Sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecektir” diye konuştu.

‘Çağlayan Adliyesi’nin adı değişecek’

Çağlayan Adliyesi’nin adının da değişeceğini duyuran Davutoğlu, “Mehmet Selim Kiraz adaletin vakarını, onurunu korumuştur. İstanbul Adalet Sarayı’nın adı Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecek. Bu sadece Kiraz’a sahip çıkmak değil; bu saldırının Türk yargısına, demokrasisine saldırı olduğunu halkımız fark etti” dedi.

Basın ve muhalefete yüklendi

Konuşmasında medya ve muhalefete yüklenen başbakan şöyle devam etti: “Medyanın bir kesimi daha o ailenin acısı dururken, şakağına silah dayanmış resimleri yayınlama ahlaksızlığını göstermiştir. Kendi kardeşleri, eşleri olduğunu düşünsünler, ne hissederler? Bu basın özgürlüğüyle ilgili değil, insani bir durumdur.”

‘Onların cenazeye gelme hakkı yoktu’

Savcı Kiraz’ın başına silah dayanmış fotoğraflarını yayınlayan gazetelerin cenazeye girişine bizzat kendisinin engel olduğunu da söyleyen Başbakan, “O fotoğrafları yayınlayanların, oraya gelip o çocuğun fotoğraflarını çekme hakkı yoktu” dedi.

Muhalefet liderlerini cenazeye gelmedikleri için eleştiren Davutoğlu, “İç Güvenlik Paketi’ne karşı çıkanlarla teröristi eylemci olarak niteleyen medya aynı kafadadır. Bu saldırı sırasında teröristler yurt dışıyla bazı görüşmeler yaptılar. Takip ediyoruz, kimse karşılıksız kalacağını düşünmesin” diye konuştu.