Gündem
10 Oca 2013 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN GAZETECİLERE DAHA İYİ İMKANLAR SÖZÜ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Çalışan Gazeteciler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayınladı..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gazetecilerimizin daha rahat, daha özgür, daha güvenli şartlarda görev yapabilmelerini sağlamak, görev sahalarında iyileştirici düzenlemeler gerçekleştirmek, hükümetimizin öncelikleri ve hassasiyetleri arasında yer almıştır, almaktadır'' ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, ''Çalışan Gazeteciler Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajında, demokrasi, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en önemli göstergelerinden birinin, tarafsız ve özgür basının mevcudiyeti olduğunu vurguladı.

Basın ve ifade özgürlüğünün yanı sıra halkın haber alma hakkının korunmasının da demokrasinin işlerliği açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, basın kuruluşlarının meslek ahlakına, demokratik değerlere, evrensel hukuka, tarafsızlık ilkesine, kişi haklarına ve özel hayata saygı gibi hususlara riayet etmesi ve eleştirilerinde yapıcı bir tutum benimsemesinin demokrasi ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından da büyük önem taşıdığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Hiç şüphesiz, ulusal ve yerel medyada görev yapan basın çalışanlarımız, mesleğin zorluklarına rağmen, kamuoyunu bilgilendirmek ve haberdar etmek için ciddi fedakarlıklarla görevlerini ifa etmektedirler. Yakın tarihimizde, bilhassa demokrasimizin kesintiye uğradığı, vesayetin ağır biçimde hissedildiği dönemlerde, birçok gazeteci maalesef büyük baskılara maruz kalmış, mağdur edilmiş, hayatını yitirmiştir.

Bu itibarla, gazetecilerimizin daha rahat, daha özgür, daha güvenli şartlarda görev yapabilmelerini sağlamak, görev sahalarında iyileştirici düzenlemeler gerçekleştirmek, hükümetimizin öncelikleri ve hassasiyetleri arasında yer almıştır, almaktadır. Ben, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan medyamızın, önümüzdeki dönemde, demokrasimizin gelişmesi, birlik ve beraberliğimizin korunması, meselelerimizin suhuletle çözülmesi noktasında, her zamankinden daha yapıcı bir rol üstleneceğine inanıyorum. Bu düşünceler eşliğinde, tüm basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.''