Gündem
10 Eki 2015 18:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Başbakan Davutoğlu, Ankara katliamı için 3 gün yas ilan etti!

Başbakan Davutoğlu, terör saldırıları nedeniyle 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Barış Mitingi'ndeki saldırıda en az 86 kişinin hayatını kaybettiği, 28'i ağır 186 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili Çankaya Köşkü'nde açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bu saldırının acısını hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Bu saldırı demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Sandıklara giderken böyle bir saldırı doğrudan demokrasiyi hedef edinmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Bugün aldığımız kararla, terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız için, şehitlerimiz için 3 günlük ulusal yas  ilan etme kararı aldık.

Her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günler. Ankara’da siyasi görüşleri ne olursa olsun, gösteri yürüyüşü hakkını kullanan vatandaşlarımızı, 86 vatandaşımızı kaybettik.

Sağlık Bakanımız, Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız detaylı bilgiler verdiler. 2 canlı bomba tarafından gerçekleştiğine yönelik çok güçlü emaraler belirmiş durumda. Teröre karşı omuz omuza durma çağrısı yapıyoruz.

Halkımızın tüm kesimlerine sesleniyorum. Bugün de daha önce olduğu gibi tam bir dayanışma içinde olmamız gerek. Geçmişte Diyarbakır’da, Suruç’ta, Reyhanlı’da yapılan saldırıların sorumluları yakalanmış, adalete teslim edilmiştir.

Bu saldırı kimler tarafından yapılmış, hangi örgütler desteklemişse hukuka teslim edilecektir. Her türlü provokasyona karşı, tahrik dili, nefret dili, intikam dili kullananlara karşı birliğimizi ve beraberliğimizi koruma vaktidir.

Hangi düşünceyi benimsemiş olursanız olun, gelin hep beraber teröre karşı omuz omuza verelim, bizden en aykırı düşünenlere karşı hoşgörülü olalım. Ortak bir ülkenin kaderini paylaşan eşit, kaderdaşlar olduğumuz gerçeğini tüm dünyaya gösterelim. Bugün ilan ettiğimiz yasın 78 milyonun hislerine tercüman olacağını düşünüyorum.

Terörü yapana göre, mağduruna göre değerlendirmeyelim. Terör mağdurlarının hepsi mağdurdur, hukuklarını korumak hepimizin vazifesidir. Katliamı yapan insanlık düşmanlarına karşı da omuz omuza duralım. Her tür terör olayının tehdidini hep beraber yaşadık.

Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım. Ortak bir çağrıda buluşalım. Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli’yle de tekrar görüşmeyi planlıyorum. Bütün siyasi partilerin teröre karşı birleşmesi önem taşıyor.

Terörün bir kısmını meşru, neredeyse olması gereken masum terör kategorisine sokup, terör belirtisi henüz yokken intikam dili göstermek kimseye yakışmaz. Gün, bir araya gelme günüdür.