Magazin
23 Haz 2017 15:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

Başak Sayan'dan annelik itirafı: Aman emmezlerse uğraşamam!

Ünlü oyuncu, annelik tecrübelerini sosyal medyadan paylaştı.

Başak Sayan, geçtiğimiz ay ikiz bebekleri Ares ve Milan'ı dünyaya getirmişti. Ünlü oyuncu, annelik tecrübelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

İlk kez annelik heyecanı yaşayan oyuncu Başak Sayan, 2014 yılında işadamı Murat Vardal ile nikah masasına oturmuş ve geçtiğimiz ay ikiz bebeklerini kucağına almıştı. Güzel oyuncu yaşadığı tebrübeyi sevenleriyle paylaştı.

Oğlunu emzirirken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Sayan; Emzirmenin önemini doğumdan evvel bilmiyordum. Tüm hamileliğim boyunca Aman emmezlerse hiç uğraşamam, mama ne güne duruyor deyip durdum. Ta ki onları kucağıma alana kadar. O kadar küçük doğdular ki emme refleksleri yoktu. Sütüm ilk basta yok denecek kadar az olduğundan aç kalmamaları ve kuvözden biran önce çıkabilmeleri için mama vermeye başladık. Ama ben inatla sanki emiyorlar gibi 3 saatte bir sağmaya devam ettim. O kadar ki tek damla için yarım saat uğraştığım oldu başlarda. Zamanla sütüm çoğaldı. İlk önce Milan meme emmeye başladı. Ama o kadar kısa süreliydi ki buna emme denemezdi. Sonra sonra kilosu ve haftası arttıkça emmesi güçlendi. Ama Ares bir türlü emmedi. Ne yaptıksa ağzına alamıyordu memenin ucunu. Öyle küçük bir ağzı var ki ne yaptıysak fayda etmedi. Annem biraz büyüsün emecek deyip dursa da etraftan duyduğum biberona alışan bebek bir daha meme emmez laflarını kafama taktım epey. Derken bir gün bir baktım ki emiyor Ares de. Sanırım o an dünyadaki hiçbir şey beni bu denli mutlu edemezdi. Annelik çok tuhaf gerçekten. Hiç de dedikleri gibi olmadı. Hala hem biberonla besleniyorlar hem de emiyorlar. Yani demem o ki size olumsuz konuşanların sözlerini kafanıza takmayın. Herkesin hikâyesi farklı, herkesin yolculuğu farklı. Annelik yarıştırılmaz. Ben süt verdim sen vermedin, ben bu kadar verdim, sen şu kadar verdin demek kadar saçma bir şey yok hayatta. Üstelik çocuğundan başka bir şey düşünmeyen anneleri üzmenin de anlamı yok. Bunlar kimseye üstünlük kazandırmadığı gibi daha iyi anne de yapmaz. Evet, anne sütü çok önemli ve her anne emzirmek ister ama olmuyorsa, yeterli değilse, süt gelmiyorsa kendinizi suçlamayın. Anne sütüne yakın mamalar da var sonuçta. Önemli olan bebeğinizin iyi olması ve gelişim göstermesi. Bize gelince çok şükür iyiyiz. Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.' mesajını yazdı.