Televizyon
27 Nis 2016 13:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Barış Yarkadaş'tan şok iddia: 6 kanal daha Türksat'tan çıkarılıyor!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 6 kanalın daha RTÜK tarafından Türksat'tan çıkarılmak için harekete geçildiğini iddia etti.

Özgür Düşünce'nin haberine göre; Can Erzincan TV'de Erkan Akkuş'un canlı yayın konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, RTÜK eliyle Can Erzincan TV'nin de aralarında bulunduğu 6 televizyonkanalının Türksat'tan çıkarılacağını iddia etti.

Muhalif televizyonları RTÜK eliyle, muhalif gazeteleri Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü aracılığıyla susturmaya denetim altına almaya çalıştıklarını söyleyen Barış Yarkadaş, “Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) edindiğimiz bilgilere göre perşembe günü aralarında Can Erzincan TV'nin de bulunduğu yaklaşık 6 televizyon kanalını daha Türksat uydusundan çıkarmak için girişimlere başlayacak.” dedi.

"SANSÜR ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINACAK"

Bu kanalların sadece Türksat uydusundan atılmakla kalmayacağını ifade eden CHP'li Yarkdaş, sansürün Uluslararası boyuta taşınacağını söyledi. Barış Yarkadaş, “Samanyolu TV, İMC TV Türksat'tan atıldıktan sonra uluslararası dolaşımda olan Hotbird adlı uyduya taşınmıştı. RTÜK sansürünü uluslararsı boyuta taşıyıp, Hotbird yöneticilerine bir yazı yazmaya ve 'Bu kanalları Hotbird'den de atın, biz bu kanalları tanımıyoruz' demeye çalışıyor.” dedi.

Kamuoyunun dikkatini çekmek ve basının özgürce yayın yapabilmesini sağlayabilmek için konuyu TBMM'ye taşıyacağını açıklayan Yarkadaş, Meclis Başkanı'na konuya ilişkinsoru önergesi vereceğini belirtti.

"TÜRKİYE AKP ELİYLE BİR MEDYA CEHENNEMİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Yarkadaş, “AKP'nin en büyük korkusu özgür ve bağımsız bir medyanın olmasıdır. Siyaseti medya üzerinden dizayn eden bir parti varsa oda AKP'nin kendisidir. Bu televizyonların kapatılması, siyasetin dizayn edilmesi demektir. 1 Kasım seçimlerinden sonra bir gecede 17 televizyon kanalını kapattılar ve 7 bine yakın gazeteciyi işsiz bıraktılar. Türkiye AKP eliyle bir medya cehennemine dönüştürüldü. Televizyonların kapatılması ve gazetelere el konulması toplumun özgürce haber alma hakkının kısıtlanması ve kamuoyunun özgürce oluşmasının önüne geçmektir.”