Televizyon
21 Kas 2014 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

Barbaros Şansal'dan sert sözler! Bu Tarz Benim tam bir sirk gibi!

Barbaros Şansal 'Bu Tarz Benim' programını yarışmadan çok kız yurtlarındaki ergenlerin, gözlerini ekranlardan ayıramadığı bir ajitasyon tezgahı olarak gördüğünü belirterek yerden yere vurdu.

Barbaros Şansal'ın kadin.tv'den Ayla Çoban'a verdiği röportajı..

'Bu Tarz Benim' programını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir yarışma olması için yetenek, sunum, performans ve buluş olması gerekir. Yarışmadan çok, kız yurtlarındaki ergenlerin gözlerini ekranlardan ayıramadığı bir ajitasyon tezgahı olarak görüyorum.

Bu tarz benim yarışması ve bu gibi yarışmalar toplumu nasıl etkiliyor?

Konu moda ise; orada herhangi bir bilgi, tecrübe, tavsiye ve buluş yok. Sadece kavga, ihtiras, hakaret ve cinsellik var. Bir kere izlemek gafletinde bulundum ve utandım. Milli Eğitim Bakanlığı, RTÜK, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı hatta Sağlık ve Kültür Turizm Bakanlığı ekran kirliliği yapan yayınları sanırım görmek istemiyor. Halkı afyonlayan ahlaki erezyona yol açan bir kakafoni den öteye geçmez benim için.

Bu yarışma modayı nasıl etkiliyor?

Ülkenin gerçeği ortada. Kadınlar ya örtünüyor ya soyunuyor ekranlarda ve protokollerde. Nedense hiç tesettürlü kız yok o gösteride. Dedim ya moda adına hiç birşey yok orada. Ne tarih, ne tekstil ne de tasarım varsa yoksa bacak, dekolte ve 9.99 polyester çaputlar üzerinden bir karmaşa.

Bu tarz benim yarışmasında bulunan juri üyelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Nur Yerlitaş, İvana Sert yarışmacıları moda hakkında doğru yönlendiriyor mu?

Biliyorsunuz daha önce Caner Erdem bir mesajla 'Bugün Ne Giysem' yarışmasından kovdu beni. İyi de yaptı müteşekkirim kendisine. Zaten 3 kelime ile Türkçe konuşan İvana hanımı anlamak imkansızdı. Şimdiki makyajcı şeker oğlanı tanımam. Nur Hanım'ı tanırdım eskiden artık görüşmüyorum zaten. Capslari yeteri kadar gözümüze sokuluyor. Birde şarkıcı türkücü geliyormuş arada jüriye, Tam sirk gibi işte .

Siz bu yarışmada jüri üyesi olmak ister miydiniz?

Dalga mı geçiyorsunuz! Ben Tüm ulusal basında yayın yasaklıyım zaten… Olmasam da o kadar vaktim yok rezil olmaya.