Gündem
30 Haz 2015 17:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Mehmet Baransu'ya Erdoğan'a hakaretten hapis cezası

Gazeteci Mehmet Baransu, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 7 yılla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde hakaret ettiği gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu Mehmet Baransu ve avukatı geldi. Baransu "Adıma açılmış 8 adet sahte twitter hesabı var. Benim yazmadığım bazı twettler de benimmiş gibi gösterilmiş. Hesabımdan yazdığım yazılar tamamen kamuoyuna yansıyan olaylarla ilgili ve içerisinde hakaret yok. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ederim" dedi.

10 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, suça konu tweetlerle hakaret suçunun işlendiğinin sabit olan olduğunu belirterek Mehmet Baransu'nun önce 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Baransu'nun geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama süresindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 10 aya indirdi ve hakkında daha önce verilmiş 3 aydan fazla hürriyeti bağlayıcı ceza bulunmadığı gerekçesiyle verilen hapis cezasını erteledi.

İŞTE O İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sıddık Çinko tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Baransu'nun Twitter üzerinden geçtiğimiz yıl yaptığı paylaşımlarla, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret ve şantajda" bulunduğu gerekçesiyle toplamda 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.