Gündem
26 Eyl 2017 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:08

Balkanlarda yaz tatili için sizi bekleyen 6 kıyı şehri!

Hala, bir sonraki yaz tatili için Balkanlar'a gitmekten çekiniyorsanız, gerçekleştirmenin vaktinin geldiğini hatta geçtiğini söyleyebiliriz!

Güneydoğu Avrupa'nın bu köşesi, sadece kıtadaki yeni macera cenneti değil, kuşkusuz en iyi kıyı şerididir. Birbirinden güzel plajlarda ekonomik tatil yaparken karşılaşacağınız manzaraları asla unutamayacaksınız. Üstelik vizesiz seyahat imkanı, uygun fiyatlara ekonomik tatil fırsatları ve kolay ulaşım Balkanları bir adım öne çıkarıyor.
 
İster lüks, ister ekonomik. Batı Balkan ülkeleri Arnavutluk, Hırvatistan ve Karadağ'ın sahil destinasyonunda size uygun bir şeyler bulacağınıza eminiz. Ayrıca tarihi yerler, düzenlenen turlar, eğlenceli gece hayatı ve birbirinden lezzetli yemekleri de unutmayalım!
 
Dubrovnik, Hırvatistan
 
/Users/sinanyesiltas/Downloads/croatia-2663582_640.jpg
 
Günün her saatinde kalabalıklar eşliğinde Stradun'un ana kireç taş döşeli sokağı, Dubrovnik'in dünyadaki en popüler ve çekici kıyı kentlerinden biri olduğunu kanıtlıyor. Tarihi taş duvarlardan oluşan binaları ve şehrin evlerinin kiremitli çatısını mutlaka görün. Dubrovnik'in muhteşem plajları, zengin kültür mirası ve unutulmaz gece hayatı sizi bekliyor.
 
Kotor, Karadağ
 
/Users/sinanyesiltas/Downloads/kotor-2367202_640 (1).jpg
 
Yaz turizmi listelerinde Kotor'un en fazla yer alması şaşırtıcı değil. Lovcen Dağı'nın kireçtaşı kayalıklarının yakınında, Kotor Körfezi'nin tenha bir kesiminde bulunan Kotor'un Eski Kenti, 12. ve 14. yüzyıllar arasında inşa edilmiş ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bir yerleşim birimidir. Dar sokakları, büyüleyici meydanları, kiliseleri ve saraylarıyla Kotor mutlaka görülmelidir. Kotor'un Eski Kenti'nin unutulmaz bir kuş bakışı için, St. John Kalesi'ne çıkın. Yaklaşık 1.350 adım!
 
Sarande, Arnavutluk
 
/Users/sinanyesiltas/Downloads/beach-1730242_640.jpg
 
Güney kıyısındaki Sarande kasabası, Arnavutluk Rivierası'nın en popüler yazlık yerlerinden biridir. Yunan adası olan Korfu'ya kısa bir mesafede bulunan Sarandë, güzel ve açık turkuaz suları olan çakıllı plajlara sahiptir. Deniz kenarında gezintiye çıkabilir ya da UNESCO Dünya Mirası alanı olan Butrint antik kenti ile Blue Eye Spring'in yakın kalıntılarını ziyaret edebilirsiniz.
 
Hvar, Hırvatistan
 
/Users/sinanyesiltas/Downloads/boat-2740856_640.jpg
 
Parti kasabası olarak ün yapan Hvar, gece boyunca durmak bilmeyen diskolarıyla yaz sezonunda on binlerce ziyaretçi çekiyor. Hırvatistan'ın en popüler adasında yer alan ve çoğunlukla "lavanta adası" olarak adlandırılan Hvar, Aziz Stephen Meydanı'na giden güzel, sarma taş sokaklara sahiptir. Limanı büyük yatlarla doludur. Burası için "Avrupa'nın en güneşli adası" da denir.
 
Durres, Arnavutluk
 
Durrës, Arnavutluk'un ana liman kenti ve aynı zamanda en tarihsel önemi olan ülkelerden biri. Tiran'ın bir kıyı eki olarak adlandırılabilir. Çeşitli kültürel etkinlikler sunmaktadır. En önemli turistik yer olan şehrin amfi tiyatrosu da Balkanlar'daki en büyük antik kent olmaya devam ediyor. Kent merkezinde bulunan Anfitiyatro, bir zamanlar yaklaşık 15.000 seyirciyi ağırlamaktaydı.
 
Split, Hırvatistan
 
/Users/sinanyesiltas/Downloads/split-1590196_640.jpg
 
Sevimli liman şehri Split, aynı zamanda Adriyatik kıyısındaki en büyük limandır. 305 yılında Roma İmparatoru için yaptırılan Diocletian Sarayı'na ev sahipliği yapan Split, geçiş noktasından önemli bir turistik yere dönüşmüştür. Domnius'un 4. Yüzyıl Katedrali'ndeki Çan Kulesi, kentin muhteşem manzaralarını sunar. Split ayrıca kanyon, rafting, sörf ve şarap tadımı gibi birçok açık hava sporu ve etkinliği sunuyor!
 
Balkanlarda tatil yapma fikrini hemen hayata geçirmek için en iyisi Balkan turu fırsatlarını inceleyin ve hemen rezervasyon yapın!
ETİKETLER
#balkanlar #yaz tatili