Gündem
22 Şub 2010 01:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 10:44

BALKAN MEDYASI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR!..

7 Balkan ülkesinden gelen 55 gazeteci, Salı günü Istanbul'da "Güneydoğu Avrupa Medyası ve Özdenetim" başlıklı bir konferansta, Türk meslektaşları ve Batılı uzmanlarla bir araya gelecek.

Avrupa'nın Güneydoğu kesiminde basının etik sorunları, şeffaflık ve "hesap verebilirlik" konusundaki köklü girişimler geçen yıl UNESCO'nun girişimleri ve AB'nin mali desteğiyle, ulusal yuvarlak masa toplantıları şeklinde başlamıştı. Balkan ülkelerinde bağımsız medya, kaliteli gazetecilik, basında güven ve hesap verme gibi konular önemli sorunlar olarak yerini koruyor. Bu açıdan özellikle Sırbistan ve Bosna-Hersek dikkat çekiyor. Konferans, bu ülkelerde ombudsman ve bağımsız basın konseyleri kurulması için yerel ağların güçlendirilmesi, etik kuralların oluşturulması ve uluslararası tecrübe paylaşımı amacı taşıyor.
İstanbul Armada Otel'de yapılacak toplantı, ev sahibi olarak SABAH Okur Temsilcisi Yavuz Baydar'ın konuşmasıyla başlayacak. Daha sonra Bosna Hersek, Arnavutluk, Macaristan'dan gazeteciler sorunlarını masaya yatıracaklar. Öğleden sonraki bölümde ise Danimarka, Hollanda, Türkiye, Güney Afrika ve Estonya'dan ombudsmanlar bilgi ve tecrübelerini tartışmaya açacaklar.