Gündem
15 Eyl 2014 06:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:43

Bakan'dan futbol kulüplerine kötü haber

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm alanlar gibi futbol kulüplerinin de denetimsiz olmadığını belirterek, kulüplerin mali...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tüm alanlar gibi futbol kulüplerinin de denetimsiz olmadığını belirterek, kulüplerin mali açıdan bir an önce kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini söyledi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), söz konusu kulüplere bir ekip göndereceğini ve buralardaki parasal ilişkilerin izleneceğini açıklayan Şimşek, “Perde arkasında birileri haksız kazanç elde ediyor mu, bir kayıtdışılık var mı, bunlara bakılacak. Bir sorun tespit edilirse de gereken yapılacak” dedi. Şimşek, yaptıkları çalışma sonucunda mali bazı konularda futbol kulüplerinde eksiklikler tespit ettiklerini belirtti. Tüm alanlar gibi futbol kulüplerinin de denetimsiz olmadığını ve olamayacağını dile getiren Şimşek, bir sorun varsa bunu mutlaka ortaya çıkaracaklarını ifade etti. Şimşek, bu kapsamda MASAK’ın harekete geçeceğini belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’la da görüşeceğim, Sayın Bakanımızla birlikte futbol kulüpleri ve federasyonla görüşmeler yapmayı planlıyorum” diye konuştu.