Gündem
31 Mar 2015 12:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Bakan Yıldız'dan elektrik kesintisi açıklaması

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Terör ihtimali az mı çok mu ben söyleyemem." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kesintiyle ilgili şunları söyledi: "10.36 itibari ile sistemde çökme oldu sebebini araştırıyoruz. İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. Terör ihtimali az mı çok mu ben söyleyemem. Sebebini de bu şekilde söylemekten kaçınmam lazım. Doğru olmaz. Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı takipteyiz. Daha önce böylesi genel bir kesinti yaşanmadı. Bazı illere şu an elektirik verilmeye başlandı. Ben bu kesintinin çok uzun sürmeyeceğini umuyorum."

15 YILDAN BERİ İLK KEZ
Hürriyet'in haberine göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söyledi. Yetkililer, "Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi" dedi.