Gündem
10 Nis 2018 10:46 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:09

Bakan Soylu'nun canlı yayınında dikkat çeken detay! Sabah gazetesini...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Günü'nde Polis Radyosu'na konuk oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı’nın 173. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Polis Radyosu’nun konuğu oldu.

Soylu, canlı yayınlanan programda hem polis memuru spikerin sorularını yanıtladı hem telefon bağlantısına katılan polislerle sohbet etti. Bakan Soylu program kapsamında günün gazetelerini de okudu.

PROGRAM MÜZİK ARASI  VERDİ AMA YAYIN FACEBOOK’TAN  SÜRDÜ

Program, İçişleri Bakanlığının facebook hesabından da canlı olarak yayınlandı. Ancak Facebook’taki yayın ‘kesintisiz’ olarak ekrana gelince ortaya ilginç diyaloglar çıktı.



‘BAKANIM BU GAZETELER OKUNACAK UYGUN MUDUR?’

Facebook’taki ilginç anlardan birisi şu şekilde yaşandı; sunucu “Birazdan günün gazetelerini okuyacağız Bakanım” hatırlatmasının ardından, programın hemen başında müzik arası verdi. Arada da Bakan’a “Türkiye, Yenişafak, Hürriyet, Sabah, Akşam ve spor gazetelerinin okunacağını” anlattı ve “Siz de okumak ister misiniz? Uygun görür müsünüz?” diye sordu. Bakan da buna “Olur…” diye yanıt verdi.

BİR KİŞİ REJİ ODASINA GİRİP SUNUCU İLE KONUŞTU

Bu esnada reji odasına giren bir kişinin sunucuya ‘Hangi gazeteleri okuyacağını’ tekrar sorduğu görüldü. Bakan’ın danışmanı olduğu sanılan kişi ile oturduğu yerden kalkıp kadrajdan çıkan sunucunun okunacak gazeteler konusunda kısa bir fikir-alışverişinde bulundukları gözlendi. Sunucunun yerine döndükten sonra da önündeki gazetelerin sırasını değiştirdiği görüldü.



TÜRKİYE VE HÜRRİYET OKUNDU, SABAH OKUNMADI

Yayın dönüşü de Bakan Soylu tarafından günün gazeteleri okundu. Ancak yayında sadece Türkiye ile dün Demirören grubuna satışı yapılan Hürriyet gazetesi ve Fanatik gazetesinin okunduğu görüldü. Yani AKP’ye en yakın gazete olarak bilinen Sabah gazetesinin, okunacak gazeteler listesinden çıkarıldığı gözlendi.

POLİS MEMURLARI CANLI YAYINA KATILDI

Programın ilerleyen bölümlerinde ise Afrin’den, Azez’e, İstanbul’dan, İzmir’e telefon bağlantıları da yapıldı. Suriye topraklarında terörle mücadele eden polisler de yayına katılarak Bakan Soylu ile sohbet ettiler.

İŞTE O ANLAR: