Gündem
26 Oca 2017 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:25

Bakan Bozdağ'dan Almanya'ya Can Dündar tepkisi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'da bulunan Can Dündar'ı yeni yıl resepsiyonuna davet eden Alman mevkiidaşına çok sert sözlerle tepki gösterdi

Adayet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında Can Dündar’ı yeni yıl resepsiyonuna davet eden Almanya Adalet Bakanına sert tepki gösterdi.

Bozdağ, Almanya Adalet Bakanına tepki göstererek “Alman Adalet Bakanı Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere zarar verecek bir teşebbüste bulunmuştur, umarım bu teşebbüsünden vazgeçer, hem de Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye ziyareti öncesi böyle bir işe teşebbüs etmesi daha da vahim bir durumdur. Umarız ki sayın Bakan bu daveti iptal eder, resepsiyonda Türkiye aleyhine çalışan birini Almanya'nın Başbakanının Türkiye'ye gelmesinin arifesinde konuşturmaz” dedi.

ALMANYA'DA SUÇ İŞLEYEN BİRİNİ AĞIRLARSAK

Bozdağ, “Böyle bir tercihte bulunmazsa ne olur Türkiye Almanya dostluğuna Almanya Adalet Bakanı çok büyük bir zarar vermiş olur. Bir hukuk adamına adalet bakanına suçluluğu mahkeme tarafından belirlenmiş, temyizi devam ediyor ama mahkemenin ceza verdiği birini ve Türkiye devleti aleyhine suç işleyen birini ve Türkiye'nin de istediği birini yani adalet bakanlığına ağırlaması bir adalet bakanına da yakışan bir durum değildir. Biz Almanya adına suç işlemiş birisini Adalet Bakanlığına ağırlasak memnun kalır mı bilmiyorum. Empati yapmasında yarar var. Biz Almanya aleyhine suç işleyen birini Cumhurbaşkanlığında da, Adalet Bakanlığı'nda da başka yer de de ağırlamadık” diye konuştu.

Bozdağ, “Kim Türkiye'ye ve Türk milletine ihanet yapıyorsa orada çok büyük bir insan gibi algılanıyor. Can Dündar Almanya'nın lehine hangi iyi şeyleri yaptı da sayın Alman Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanmayı hak etti. Almanya'yı bırakalım, insanlık için hangi iyi şeyi yaptı da Almanya'nın Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye'de ceza almış, aranan birisini suçlu olduğu sabit olmuş aldığı kararla, daha temyizi var ama ilk derece mahkemesi kararıyla, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin bu kadar hassas olduğu birisini orada ağırlıyor” dedi.